Γι'αυτό δεν φεύγει ο Καλάθης! (pics)

Το ενδιαφέρον των Κινγκς για τον Νικ Καλάθη δεν πρόλαβε να γίνει επίσημο, αλλά πρόλαβε να φέρει για λίγο τον Παναθηναϊκό σε δύσκολη θέση. Μέχρι ο ίδιος να ξεκαθαρίσει στον παίκτη πως δεν είναι διατεθειμένος ν’ ακυρώσει όλα όσα σχεδιάσει και για τους δύο.

Πρώτα με τη δήλωση του προέδρου της ΚΑΕ, Μάνου Παπαδόπουλου, πως θα εξαντλήσει το συμβόλαιό του (μέχρι το 2018 με NBA out μόνο το 2017) κι εν συνεχεία με το τηλεφώνημα του ισχυρού άνδρα αυτής, Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Το θέμα της οικονομικής διαφοράς αποτέλεσε γρήγορα παρελθόν κι αμφότερες οι πλευρές επέστρεψαν στον… αρχικό σχεδιασμό για την επιστροφή στην κορυφή εντός κι εκτός συνόρων.

[ads2]

Με την ομάδα ενισχυμένη και τον παίκτη σε ρόλο ηγέτη.

Τον συγκεκριμένο τίτλο ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε φροντίσει να του τον δώσει πριν ακόμα απ’ την απόσυρση του Δημήτρη Διαμαντίδη, προφανώς προετοιμάζοντάς τον για τη συνέχεια.

«Μείναμε χωρίς τον leader μας» είχε πει απ’ το ΣΕΦ στη συνέντευξη Τύπου του Game 3 (77-72 απ’ τον Ολυμπιακό στις 26/5) των Τελικών της Α1, αναφερόμενος στην αποβολή του (5φ.) σε κρίσιμο χρονικό σημείο. «Ήταν εξαιρετικός μες στο παιχνίδι κι επειδή ήταν εξαιρετικός σημαδεύτηκε απ’ τον συγκεκριμένο άνθρωπο (Τάσος Πηλοΐδης) για να παίξουμε χωρίς τον leader στο τέλος. Είμαι ξεκάθαρος» είχε προσθέσει ο 52χρονος προπονητής.

Προφανώς και δεν τον είχε αναφέρει έτσι στην τύχη.

Η στατιστική του αποτελεί την απόδειξη, έστω κι αν δεν ήταν αρκετή για να του χαρίσει είτε ομαδική είτε ατομική διάκριση κυρίως στη EuroLeague, αναγκάζοντας αρκετούς ν’ απορήσουν.

Γι'αυτό δεν φεύγει ο Καλάθης! (pics)

 

Οι αριθμοί του ήταν ανάλογοι και στην Α1, όπου μέσα σ’ όλα ανακυρήχθηκε κι «Αμυντικός της Χρονιάς», βραβείο το οποίο δύσκολα μπορεί ν’ αποτυπωθεί μόνο με τη στατιστική.

Γι'αυτό δεν φεύγει ο Καλάθης! (pics)

Κι αν τώρα δε χρειάστηκε να μιλήσει επί του θέματος, ο λόγος του ανήκει στη συνέχεια.

Ο Παναθηναϊκός έχει φροντίσει να τον πλαισιώσει με παίκτες υψηλού επιπέδου κι ενώ οι μετεγγραφές δεν έχουν ολοκληρωθεί. Απομένει ν’ αποδείξει πως όντως μπορεί να κουβαλήσει τέτοια ευθύνη…

πηγή: gazzetta.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News