Για τότε πάει η ολοκλήρωση του γηπέδου στον Βοτανικό

Ο καθοριστικός ρόλος των τραπεζών για Βοτανικό - Ψήνονται για χρηματοδότηση

Το γήπεδο ποδοσφαίρου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το 2026, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής», Γιώργος Λιάλιος.

Μιλώντας στην εκπομπή του SDNA «Ώρα Βοτανικού» ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής», Γιώργος Λιάλιος, ξεκαθάρισε ότι:

«Μοιράζομαι την αίσθηση από το 2006 που ακούσαμε διπλή ανάπλαση όλο αυτό το πρότζεκτ πήγαινε προς την πηγή χωρίς να πιει νερό. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι υπάρχει συμφωνία επί της αρχής και υπάρχουν λεπτομέρειες. Τώρα έχει πάρει δύναμη αυτό το πρότζεκτ από την χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Είμαστε πολύ κοντά σε ανακοινώσεις. Ένας λόγος που το γήπεδο δεν προχωρούσε είναι η χρηματοδότηση. Το Ταμείο Ανάκαμψης έχει να κάνει με την πανδημία. Το έργο προωθείται ως ένα έργο αστικής αναζωογόνησης. Δεν ξέρουμε πως ακριβώς θα υλοποιηθεί το θέμα με το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το διάταγμα που υπάρχει από το 2013 κανείς σώφρον άνθρωπος δεν θα το πειράξει. Το 2009 είχε κριθεί αντισυνταγματικό το μισό πρότζεκτ. Το να πειράξεις ένα κομμάτι είναι διακινδυνευμένο. Το κάθε πρότζεκτ θα περάσει που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης θα περάσει από έλεγχο. Ενα από τα πλεονεκτήματα του γηπέδου είναι ότι είναι έτοιμο. Υπάρχει όρος στο Ταμείο ανάκαμψης που αναφέρει ότι πρέπει να υλοποιηθεί κάθε έργο μέχρι το 2026 και να έχει βάλει τις βάσεις του μέχρι το 2022-23. Η διαδικασία ανάθεσης του έργου μπορεί να αποδειχθεί χρονοβόρα. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος σχετικά με αυτό.

Η απευθείας ανάθεση γίνεται μόνο σε λοιμούς και πλημμύρες. Μέχρι το 2022 πρέπει να συμβασιοποιηθεί το κάθε έργο. Αναφορικά με το γήπεδο μπάσκετ το κόστος υπολογίζεται στα 20 εκατ. ευρώ. Ο Δήμος θα προωθήσει την ιδέα για ένα πολυμορφικό γήπεδο, ώστε να έχει έσοδα ο ιδιώτης. Το διάταγμα του 2013 είναι η σταθερά μας. Το διάταγμα καθορίζει το πως και το τι αναφορικά με το όλο πρότζεκτ. Ο Δήμος θα προχωρήσει μόνο αν επέλθει συμφωνία με όλους τους εμπλεκόμενους. Φαίνεται ότι το πρότζεκτ θα έχει αίσιο τέλος. Ο λόγος που κανείς από τους βασικούς εμπλεκόμενους δεν μιλούσε ήταν ότι η συζήτηση είναι σε κρίσιμο σημείο. Πιστεύω ότι θα έχουμε ανακοινώσεις πριν το 2020.Το γήπεδο ποδοσφαίρου πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το 2026. Το γήπεδο μπάσκετ μπορεί να αποτελέσει μέρος της συμφωνίας με τον Παναθηναϊκό».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News