Για το «τρίποντο» στο ντέρμπι - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Για το «τρίποντο» στο ντέρμπι - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός είναι ο τυπικά φιλοξενούμενος στο πρώτο αθηναϊκό ντέρμπι της σεζόν απέναντι στην ΑΕΚ για την 11η αγωνιστική της Superleague (Novasports 1 HD, Newspao.gr, 19:30).

Το Τριφύλλι προέρχεται από μια μεστή εμφάνιση την περασμένη αγωνιστική κόντρα στον Παναιτωλικό (2-1) και θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω με μια νίκη απέναντι στην «Ένωση».

Ο Λάσλο Μπόλονι θα έχει στη διάθεσή του τον Δημήτρη Κουρμπέλη, όπως και τον Φρανς Βέλεθ. Εκτός αποστολής έμειναν οι Αντονίτο και Καμπετσής.

Από την άλλη, η ΑΕΚ δέχθηκε τέσσερα γκολ στο ΟΑΚΑ από την Μπράγκα, όμως, δείχνει συνέπεια στο Πρωτάθλημα και παραμένει ιδιαίτερα επικίνδυνη για το Τριφύλλι.

Μια «μεγάλη» νίκη ψάχνει ο Παναθηναϊκός για να «ανέβει» ψυχολογικά, με τον Λάζλο Μπόλονι να εκτιμάει ότι αυτή μπορεί να έρθει απέναντι στην ΑΕΚ, αρκεί η ομάδα του να… θυμηθεί το δεύτερο 45λπτο που έκανε στο Φάληρο, κόντρα στον Ολυμπιακό!

Παράλληλα, μιλώντας στην κάμερα της Nova για το κυριακάτικο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, ο Ρουμάνος τεχνικός αναφέρθηκε στην δυνατή μεσαία γραμμή του αντιπάλου και επισήμανε ότι ο Παναθηναϊκός παραμένει εύθραυστος αλλά έχει βελτιώσει την επιθετικότητα του κι αυτό τον χαροποιεί…

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπόλονι:


Για το παιχνίδι της Κυριακής: 
«Πρόκειται για ένα μεγάλο παιχνίδι. Ένα ντέρμπι ανάμεσα στις.. σημαιοφόρους του ποδοσφαίρου στην Αθήνα. Γι’ αυτό και εμείς θα το δούμε με σοβαρότητα, με έμπνευση και με τον τρόπο που θα μας κάνει πιο αγωνιστικούς και αυτούς που θα διεκδικήσουν με αξιώσεις τη νίκη.

Η ΑΕΚ προέρχεται από ήττα, κόντρα στη Μπράγκα η οποία είναι μια εξαιρετική πορτογαλική ομάδα αλλά δεν νομίζω πως αυτό θα επηρεάσει την απόδοσή της απέναντι σε εμάς.

Δεν ξέρω το κατά πόσο θα είναι κουρασμένοι οι αντίπαλοί μας έπειτα από τρια διαδοχικά παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα αλλά εκτιμώ πως έχει την εμπειρία και την ποιότητα στο ρόστερ της έτσι ώστε να το διαχειριστεί. Είναι μια ομάδα με πάρα πολύ δυνατή μεσαία γραμμή, με έναν ικανό αρχηγό (σ.σ. Μάνταλο), ενώ εγώ ξεχωρίζω και τον Ρουμάνο (σ.σ. Νεντελτσιάρου) στο κέντρο της άμυνας.

Εμείς θέλουμε να κάνουμε μια νίκη σε ένα σπουδαίο παιχνίδι προκειμένου να μας βοηθήσει ψυχολογικά για τη συνέχεια. Γενικά δεν κάνω υπολογισμούς για το πως θα κυλήσει η σεζόν. Είμαστε ακόμα εύθραυστοι αλλά προχωράμε για το καλύτερο δυνατό κοιτάζοντας την πορεία μας από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Είχαμε μέσα στην εβδομάδα κάποια προβλήματα με παίκτες που λόγω ασθενειών έχασαν μέρος των προπονήσεων όμως εκτιμώ πως στο ματς θα παραταχθούμε με σκοπό τη νίκη αρκεί να είμαστε καλοί, να έχουμε μια σταθερά καλή απόδοση, να είμαστε επιθετικοί -κάτι που το βλέπω ολοένα και περισσότερο στα τελευταία ματς- και να έχουμε ως οδηγό την απόδοσή μας στο 2ο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο…».

Για τα όσα γράφονται περί αποχωρήσεων και αν θα γίνουν μεταγραφές: «Προχωράμε κάπως βιαστικά για να μιλήσουμε για μελλοντικές κινήσεις. Θα ήθελα εδώ να πω τρία πράγματα. Κατ΄ αρχήν διαβάζω πολύ λίγο και ενημερώνομαι ελάχιστα για το το γράφουν οι ελληνικές εφημερίδες, όμως κάπου γράφτηκε ότι ο στόχος είναι να φύγουν 8-10 παίκτες. Θα ήθελα να σας πω ότι αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεύτερον σε μία συνάντηση που είχαμε με τους παίκτες και μιλήσαμε για διάφορα θέματα αλλά και γι’ αυτό της πειθαρχίας τους είπα ότι τους θέλω όλους. Και το τρίτο είναι ότι θα κοιτάξουμε να ενισχυθούμε την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο, αλλά βεβαίως πάντα με τα χαρακτηριστικά και τα δεδομένα που έχουμε. Τώρα για το σε ποιες θέσεις δεν θα ήθελα να αναφερθώ».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News