Για... πάντα στον Παναθηναϊκό ο Εσιέν!

Για... πάντα στον Παναθηναϊκό ο Εσιέν!

Ξεκάθαρος για το μέλλον του ο Μικαέλ Εσιέν. «Δεν υπάρχει τίποτα από το εξωτερικό. Είμαι εδώ, αφοσιωμένος στον Παναθηναϊκό», δήλωσε. «Είμαι μαχητής, δεν νιώθω σταρ», πρόσθεσε.

Καμία πρόθεση να φύγει δεν έχει ο Μικαέλ Εσιέν. Μιλώντας στη Nova ο Γκανέζος μέσος του Παναθηναϊκού δήλωσε πλήρη άγνοια για τα περί ενδιαφέροντος από το εξωτερικό και ξεκαθάρισε πως είναι πλήρως αφοσιωμένος στο «τριφύλλι», με στόχο να τον οδηγήσει σε τίτλους, με πρώτο το Κύπελλο φέτος.

[ads2]

Ο 33χρονος άσος μίλησε για τη συμβολή της υποδοχής που του έγινε στο να υπογράψει όταν ήρθε στην Αθήνα, στο πώς βίωσε το δύσκολο διάστημα της απουσίας του λόγω τραυματισμών, αλλά και στο αν αισθάνεται σταρ.

Αναλυτικά, ο Μικαέλ Εσιέν μίλησε στη Nova για:

-την υποδοχή και την απόφαση να υπογράψει: «Ήταν κάτι τρελό και δεν το περίμενα. Προσγειώθηκα αργά στην Αθήνα, αλλά είδα τόσο κόσμο και ενθουσιάστηκα. Εκτιμώ πολύ την υποδοχή. Όταν είδα τόσο κόσμο αποφάσισα να υπογράψω. Είχα έρθει για τις εξετάσεις και για να δω το περιβάλλον, αλλά μετά από αυτό όλα ήταν πιο εύκολα και υπέγραψα».

-τους τραυματισμούς του: «Ήταν εκνευριστικό. Ήρθα, υπέγραψα και τραυματίστηκα. Ήταν δύσκολο για μένα, αλλά οι τραυματισμοί είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Πρέπει να είσαι ψύχραιμος και να ακούς τους γιατρούς. Αυτό έκανα και όλα κύλησαν αίσια. Είμαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, αυτό που θέλω μόνο είναι να παίζω ποδόσφαιρο, γιατί αυτό με κάνει χαρούμενο. Απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις πρέπει να έχεις διαύγεια. Δεν είμαι ο τύπος που θα πιέσω τον εαυτό μου, αντιμετώπισα την κατάσταση με ηρεμία και ήξερα πως θα επιστρέψω στη δράση. Εστίασα στο να αποθεραπευτώ και να ξαναβρώ την καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση».

-το κίνητρο που έχει: «Είμαι μαχητής. Λατρεύω το ποδόσφαιρο και τις νίκες, μισώ τις ήττες κι ας είναι μέρος του παιχνιδιού. Δεν έχω να αποδείξω κάτι, αλλά είμαι εδώ και θέλω να δώσω το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό. Ελπίζω να κατακτήσουμε κάτι, αυτός είναι ο βασικός μου στόχος. Συνεχίζω τη σκληρή δουλειά με την ελπίδα να πάρουμε έναν τίτλο».

-το αν νιώθει επιπλέον πίεση ως αστέρι του Παναθηναϊκού: «Δεν βλέπω τον εαυτό μου σαν σταρ, αλλά σαν έναν ακόμη παίκτη του Παναθηναϊκού. Δουλεύουμε όλοι για να δώσουμε το καλύτερο στην ομάδα και στον κόσμο».

-την τωρινή αγωνιστική του κατάσταση: «Δεν είμαι πλέον 25, είμαι 33 ετών, αλλά είμαι χαρούμενος που παίζω σε κάθε ματς και βελτιώνομαι συνέχεια. Ελπίζω να συνεχίσω έτσι».

-το στόχο της κατάκτησης του Κυπέλλου: «Αυτή τη στιγμή έχει απομείνει μόνο το Κύπελλο σαν στόχος και πρέπει να δουλέψουμε για να το πάρουμε. Στο πρωτάθλημα έχουμε χάσει πολλούς βαθμούς εξαιτίας και των γεγονότων που συνέβησαν. Ελπίζω να καταφέρουμε να το κατακτήσουμε».

-τον αγώνα με τον Πανιώνιο και την απουσία του κόσμου: «Είναι δύσκολο να παίξεις χωρίς κόσμο, πρώτη φορά μου συμβαίνει. Ευτυχώς έχουν περάσει τα περισσότερα ματς της τιμωρίας, μας απομένει μόνο ένα. Πιστεύω πως ο Πανιώνιος είναι καλή ομάδα. Στον πρώτο γύρο μας είχαν νικήσει, με αυτόν τον σκοπό θα έρθουν και τώρα, αλλά περιμένω να δουλέψουμε καλά και να πάρουμε εμείς τους τρεις βαθμούς».

-τις φήμες περί ενδιαφέροντος από το εξωτερικό: «Δεν διαβάζω εφημερίδες και δεν ξέρω τι λένε τα ΜΜΕ. Την περασμένη εβδομάδα ένας συμπαίκτης μου με ρώτησε αν πάω στην Τουρκία και δεν ήξερα τίποτα. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Εγώ είμαι εδώ, είμαι στον Παναθηναϊκό, υπέγραψα για δύο χρόνια και είμαι αφοσιωμένος στο να δώσω το καλύτερο στην ομάδα. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον».

-το αν του αρέσει η ζωή στην Ελλάδα: «Δεν είμαι ο τύπος που του αρέσει να βγαίνει. Όταν είμαι εκτός σπιτιού είμαι στην προπόνηση. Χαίρομαι κάθε στιγμή που είμαι εδώ. Η Ελλάδα είναι ωραία χώρα και έχει πολύ καλό καιρό».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News