Για αυτό του κάνουν μόνιμα ζημιά οι μικροί - «Παγίδα» τα ματς με Αστέρα

ΠΑΣ Γιάννενα - Παναθηναϊκός 1-0 (Highlights/vid)

Αστέρας Τρίπολης εκτός έδρας για την 1η αγωνιστική των πλέι-οφ. Αντίπαλος που χρόνια τώρα σε «τυραννά», φέτος ούτε τον κέρδισες, ούτε του έβαλες γκολ στην κανονική περίοδο.

Οι χώροι που έχει να διαχειριστεί επιθετικά φέτος ο Παναθηναϊκός είναι μικρότεροι, αφού πρόθεση του Λάζλο Μπόλονι είναι να προστατέψει κυρίως την άμυνά του κι όχι να πιέσει.

Την ώρα που ο Ρουμάνος είχε καλή στατιστική στα ντέρμπι είναι απορίας άξιο πως η ομάδα «κατάφερε» να δυσκολέψει τον εαυτό της ενόψει extra season χάνοντας σε Αγρίνιο και Γιάννενα, μην κερδίζοντας ούτε την τραγική ΑΕΚ στη Λεωφόρο.

Όσο κι αν το τριφύλλι δίνει πατήματα ακόμα και για τις πιο τρελές θεωρίες, δεν θέλουμε να το ρίξουμε στη…μεταφυσική.

Υπάρχουν συγκεκριμένες εξηγήσεις που ο Παναθηναϊκός δεν νικά (εδώ και χρόνια) μεγέθη που κανονικά ούτε καν τα βλέπει κι αυτό γιατί οι παίκτες του είναι πιο soft κι από…βούτυρο. Αναμετρήσεις σε έδρες μικρομεσαίων αντιπάλων κρίνονται σε μεγάλο βαθμό στο πάθος κι οι πράσινοι δεν το έχουν.

Μ’ εξαίρεση 2-3 παίκτες οι οποίος βάζουν δύναμη στη δύναμη οι υπόλοιποι δεν δείχνουν την ένταση που πρέπει.

Αδιαμφισβήτητα, ο Παναθηναϊκός πρέπει να σκληρύνει στα επερχόμενα ντέρμπι για να νικά ακόμα κι όταν δεν το πετυχαίνει με τεχνικό τρόπο. Αν δεν το πετύχει, τότε ο Μπόλονι θα περιέλθει σύντομα σε δύσκολη κατάσταση.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News