Γι' αυτό δεν πήρε παίκτη ο Εξάστερος

Γι' αυτό δεν πήρε παίκτη ο Εξάστερος

Ο Παναθηναϊκός δεν ενισχύθηκε στην περιφέρεια, όπως ήθελε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς. Δείτε όσα έγιναν τον τελευταίο ενάμιση μήνα, αλλά και το σκεπτικό πίσω από την απόφαση των “πρασίνων”.

Με το υπάρχον ρόστερ θα πορευτεί, εν τέλει, ο Παναθηναϊκός στον α’ γύρο του Top 16 της Euroleague, αφού δεν βρέθηκε στην αγορά ένας παίκτης που να ικανοποιεί πλήρως τα “θέλω” του Σάσα Τζόρτζεβιτς και να βρίσκεται εντός του οικονομικού πλαισίου που είχε τεθεί από τη διοίκηση της ομάδας.

[ads2]

Οι “πράσινοι” ξεκίνησαν πριν από περίπου ενάμιση μήνα τις διαδικασίες για την εύρεση ενός γκαρντ που θα ολοκληρώσει την επάνδρωση της “πράσινης” περιφέρειας. Τα οικονομικά δεδομένα ήταν όμως δεδομένα και δεν άλλαξαν στην πορεία, με αποτέλεσμα κάποιες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις να μην ολοκληρωθούν. Είναι κοινό μυστικό άλλωστε πως το “τριφύλλι” είχε επικεντρώσει την προσοχή του προ μηνός σε παίκτη με μεγάλη εμπειρία στην Euroleague, που φέτος αγωνίζεται στο NBDL. Η οικονομική διαφορά όμως ήταν τέτοια που δεν κατέστη δυνατό να “γεφυρωθεί” με αποτέλεσμα, να μην προχωρήσει περισσότερο η περίπτωσή του.

Η αρχική τάση που υπήρχε άλλωστε, έκανε λόγο για παίκτη από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ακολούθως τα ονόματα που προτείνονταν ήταν πάρα πολλά, με τους περισσότερους εκ των παικτών όμως να μην διαθέτουν την ελάχιστη δυνατή εμπειρία από τα ευρωπαϊκά παρκέ, με αποτέλεσμα να “κοπούν” στην πορεία από τον Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Βλέποντας πως, εν τέλει, η αγορά της D-League δεν επρόκειτο να προσφέρει κάτι σημαντικό, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού άλλαξαν ρότα αναζητώντας στην Ευρώπη τον παίκτη που έψαχναν. Σε αυτή την περίπτωση όμως, το μεγαλύτερο εμπόδιο που έβρισκαν μπροστά τους ήταν η δυσκολία στο να “σπάσουν” κάποιο συμβόλαιο. Ούτως ή άλλως, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν ήθελε να φέρει στο ΟΑΚΑ έναν παίκτη αμφιβόλου ποιότητας, αλλά κάποιον που θα μπορούσε δεδομένα να προσφέρει λύσεις.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως υπήρξε προχωρημένη επαφή με παίκτη από ομάδα της Euroleague, που αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Το γεγονός όμως πως η ομάδα του δεν ήταν διατεθειμένη να τον παραχωρήσει έβαλε πρόωρο τέλος στις “πράσινες” προθέσεις να τον εντάξουν στο δυναμικό του Παναθηναϊκού.

Δεν ρίσκαρε τη χημεία
Με αυτά και με αυτά, οι μέρες περνούσαν κι από τη λίστα του Σάσα Τζόρτζεβιτς διαγράφονταν διαρκώς ονόματα. Μέχρι να φτάσουμε στο σημείο “μηδέν”, τις τελευταίες ημέρες. Ο προπονητής του “τριφυλλιού” έβλεπε πως δεν θα μπορούσε να έχει αυτό που πραγματικά ήθελε, με αποτέλεσμα να αποφασίσει να πορευτεί με το υπάρχον ρόστερ. Το τελευταίο που ήθελε άλλωστε ήταν να διαταράξει τη χημεία της ομάδας με έναν παίκτη… δεύτερης διαλογής, ο οποίος μπορεί να αποχωρούσε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κάπως έτσι, προκρίθηκε η λογική να μην γίνει κάποια μεταγραφή απλά για να γίνει. Στον Παναθηναϊκό άλλωστε ήταν ξεκάθαροι από την πρώτη στιγμή πως δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν… ημίμετρα για να “γεμίσουν” την περιφέρειά τους. Αντ’ αυτού, θα πορευτούν με το υπάρχον ρόστερ για εφτά πρώτα παιχνίδια του Top 16, συνεχίζοντας παράλληλα να κοιτούν διακριτικά την αγορά για έναν ακόμη γκαρντ. Ούτως ή άλλως, υπάρχει μία ακόμη ευκαιρία για ενίσχυση, πριν την έναρξη του β’ γύρου και το εντός έδρας παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε στις 25 Φεβρουαρίου.

sport24.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News