«Γι' αυτό είπαμε όχι στον Παναθηναϊκό για Κρίστενσεν - Θα δούμε στο μέλλον»

«Γι' αυτό είπαμε όχι στον Παναθηναϊκό για Κρίστενσεν - Θα δούμε στο μέλλον»

Οι Δανοί επιβεβαιώνουν ότι ο Παναθηναϊκός κατέθεσε πρόταση για τον Κρίστενσεν και αναφέρονται στους λόγους της αρνητικής απάντησης.

Ο Παναθηναϊκός είχε προσεγγίσει την Νόρτζελαντ για την περίπτωση του 21χρονου κεντρικού μέσου, Γιάκομπ Κρίστενσεν, ωστόσο η ομάδας της Δανίας απάντησε αρνητικά.

Ο αθλητικός διευθυντής της Νόρτζελαντ, Γιαν Λάουρσεν, αναφέρθηκε στους λόγους της άρνησης, ενώ άφησε τα πάντα ανοικτά για το μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε στην ιστοσελίδα gazzetta.gr:

«Μπορώ να επιβεβαιώσω πως είχαμε πρόταση από μία μεγάλη ελληνική ομάδα, την οποία σεβόμαστε πάρα πολύ. Η άρνησή μας δεν αφορά το οικονομικό κομμάτι. Ο Γιάκομπ αυτή την στιγμή είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες στο ρόστερ μας, βρισκόμαστε στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και το παράθυρο των μεταγραφών είναι κλειστό. Είμαστε ένας σύλλογος που αναπτύσσουμε ποδοσφαιριστές, είμαστε πάντα ανοιχτοί και θετικοί στις πωλήσεις και να είστε σίγουροι πως υπάρχουν αρκετοί παίκτες στο έμψυχο δυναμικό μας, όπου περιμένουν την σειρά τους. Δεν θέλαμε, όμως, σε καμία περίπτωση να χάσουμε αυτή την στιγμή τον Κρίστενσεν. Στο μέλλον θα δούμε τι μπορεί να συμβεί».

Παναθηναϊκός: Μεταγραφή, αυτό που ήθελε ο Ιβάν από το «9»

Μπορεί να έχει χάσει μέχρι στιγμής κάποια γκολ που από την εξέδρα μοιάζουν εύκολη υπόθεση μα ο Αντράζ Σποράρ είναι ότι πρέπει για τον ρόλο που θέλει να έχει ο φορ ο προπονητής.

Όσο στο τριφύλλι έδιναν φανέλα βασικού στον Καρλίτος ή στον Μακέντα η ομάδα στα ματς που ο αντίπαλος είχε τρεχαλατζήδες μέσους ήταν -συχνά- κομμένη στη μέση.

Οι αποστάσεις μεταξύ κέντρου-επίθεσης ήταν μεγάλες, ο Ισπανός και ο Ιταλός ούτε ταχείς είναι, ούτε συνήθιζαν να βγαίνουν συχνά μακριά από τον τομέα ευθύνης τους. Ο μόνος τρόπος που μπορούσε να επιτεθεί ο Παναθηναϊκός ήταν να πάει η μπάλα στα πλάγια για να σεντράρει ο Χατζηγιοβάνης ή ο Χουάνκαρ, προβλέψιμη ανάπτυξη δηλαδή.

Ο Σποράρ παίζει την θέση αλλιώς και δίνει δικαίωμα στον πρωτοπόρο να επιτεθεί με πολλούς τρόπους.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο όταν καλείσαι να ανοίξεις άμυνες ο παίκτης που παίζει μπροστά πρέπει να έχει τεχνική κατάρτιση «δεκαριού» ώστε να μπορεί να αναπτύσσεται με πολλούς τρόπους η ομάδα του.

Ο Ιβάν έχει φέρει στο Κορωπί ποιοτικούς άσους που μπορούν να παίξουν ρόλο περιφερειακού κυνηγού ενώνοντας κέντρο με επίθεση. Αυτό μπορεί να το κάνει άνετα κι ο Σλοβένος δίνοντας την ευχέρεια στους πράσινους μπαλαδόρους να παίζουν κοντά ο ένας με τον άλλο και να σκαρώνουν συνεργασίες που φέρνουν σε απόγνωση τις άμυνες.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News