Φόστερ: «Να ακολουθήσω τα χνάρια των Διαμαντίδη και Αλβέρτη»!

Φόστερ: «Να ακολουθήσω τα χνάρια των Διαμαντίδη και Αλβέρτη»!

Ο Μάρκους Φόστερ σε δηλώσεις του στην CosmoteTV αναφέρθηκε στα πρώτα του παιχνίδια στην Ευρωλίγκα και εκδήλωσε την επιθυμία του να ακολουθήσει τα χνάρια των Διαμαντίδη-Αλβέρτη.

Αναλυτικά:

Για την προσαρμογή του στην EuroLeague: «Είναι πάντα δύσκολο να μεταφέρεσαι σε ένα υψηλότερο επίπεδο, ειδικά όταν μιλάς για την EuroLeague που είναι μια από τις καλύτερες διοργανώσεις στην Ευρώπη. Τα πάντα για μένα έχουν να κάνουν με το πόσο υπομονετικός είσαι, με το πόσο περιμένεις την ώρα σου να έλθει, δεν είναι κάτι που γίνεται μέσα σε ένα βράδυ, απαιτεί πρόοδο για εμένα.

Όσο παίζω το παιχνίδι μου, με τον τρόπο που ξέρω, νομίζω πως θα έχω μια πετυχημένη σεζόν. Είμαι απόλυτα προετοιμασμένος για αυτή την πρόκληση. Αυτός ήταν ένας από τους στόχους μου, το να καταφέρω μετά την περυσινή σεζόν μου στο Ισραήλ να εισέλθω στο περιβάλλον της EuroLeague και είμαι ευτυχής που τα κατάφερα, με το να ενταχθώ σε έναν σύλλογο με ιστορία όπως είναι ο Παναθηναϊκός.

Με έχει ενθουσιάσει όλο αυτό. Με την ομάδα που έχουμε, αν φέρω την απαιτούμενη ενέργεια και παίξω όπως μπορώ, τότε θα βοηθήσω το σύνολό μας και θα πετύχουμε πράγματα για τα οποία ο κόσμος αμφιβάλλει ότι μπορούμε».

Για τη σεζόν στον Παναθηναϊκό: «Δεν υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση γιατί δεν υπάρχουν και μεγάλες απαιτήσεις από εμάς φέτος. Μέσα στα αποδυτήρια υπάρχουν οι απαιτήσεις από κάθε παιχνίδι, το να δίνουμε τα πάντα. Αν αυτό συμβαίνει, έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε αγώνες. Θα είναι μια μακρά σεζόν όμως αν προχωρήσουμε κομμάτι – κομμάτι, θα γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα».

Για τον Γιώργο Βόβορα: «Είχα ακούσει πολλά για αυτόν. Ειδικά ο ατζέντης μου με είχε πληροφορήσει για το ότι βρίσκεται στο ευρωπαϊκό προσκήνιο για αρκετό καιρό, είναι στον Παναθηναϊκό πολλά χρόνια. Ξέρω, επίσης πως είναι καταρτισμένος, έχοντας παράλληλα εργαστεί δίπλα σε ορισμένους σπουδαίους προπονητές και η παρουσία του εδώ θα βοηθήσει την καριέρα του. Από τη στιγμή που μιλήσαμε το καλοκαίρι, ενθουσιάστηκα που θα παίξω για εκείνον. Τώρα το απολαμβάνω».

Για τον Στέφανο Δέδα και τη συνεργασία τους στην ισραηλίτικη Χάποελ Χολόν: «Με βοήθησε πάρα πολύ μαθαίνοντάς μου μικρά πράγματα τα οποία θα με πήγαιναν στο επόμενο επίπεδο. Η σύνδεσή του με την Ελλάδα κατέστησε εύκολο για τον ίδιο να με συστήσει ώστε να έλθω στον Παναθηναϊκό. Παίζοντας για τον Στέφανο Δέδα, βελτίωσα το παιχνίδι μου σε πολλούς διαφορετικούς τομείς όπου ήξερα πως υπήρχε ανάγκη».

Για την παρουσία των Διαμαντίδη – Αλβέρτη στον Παναθηναϊκό: «Το λατρεύω (το ότι παίζω γι’ αυτούς)! Ακούγοντας τα ονόματά τους στην ηγεσία της ομάδας ήταν κάτι που με ενθουσίασε. Υπήρξαν παίκτες και ξέρουν όλα όσα απαιτεί η προετοιμασία για να γίνεις καλός παίκτης. Γνωρίζουν ποιο είναι το μονοπάτι. Μαθαίνοντας από αυτούς και βλέποντας πώς έπαιζαν, σε εμπνέουν να βγεις και να τιμήσεις τον Παναθηναϊκό με τον τρόπο που το έκαναν κι εκείνοι».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News