Φιλική... αυτοκτονία για Φενέρ και Ζοτς

Φιλική... αυτοκτονία για Φενέρ και Ζοτς

Την πρώτη της ήττα, έστω και σε φιλικό αγώνα, για τη νέα αγωνιστική σεζόν γνώρισε η Φενέρμπαχτσε.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στο τρίτο της παιχνίδι επί ισπανικού εδάφους, αντιμετώπισε την Μπανταλόνα στο γήπεδο της, το βράδυ της Κυριακής (18/09), με τους Καταλανούς να παίρνουν το ροζ φύλλο αγώνα με τελικό σκορ 87-83.

[ads2]

Η Φενέρ μπήκε κάπως νωθρά στο παρκέ, έκλεισε το δεκάλεπτο με βραχεία κεφαλή (15-16), και στο δεύτερο δεκάλεπτο ανέβασε την απόδοση της χτίζοντας μια διαφορά ασφαλείας, που έφτασε στην υψηλότερη τιμή στο 25′ (38-54). Από κει και πέρα όμως κατέβασε ρυθμό, η Μπανταλόνα σταδιακά εξανέμισε τη διαφορά και πέρασε μπροστά στο σκορ, για πρώτη φορά μετά το πρώτο δεκάλεπτο, στο 38′ (78-77).

Με τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς, έπειτα από ασίστ του Σλούκα, η φιναλίστ της περσiνής EuroLeague πήρε ξανά το προβάδισμα (81-80) 33′ πριν τη λήξη. Οι Ισπανοί όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, απάντησαν στην επόμενη επίθεση με το ίδιο νόμισμα, γράφοντας το 83-81 και ανακτώντας το προβάδισμα, το οποίο διατήρησαν μέχρι το τέλος.

Να σημειώσουμε ότι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν είχε στη διάθεση του τους τραυματίες Πέρο Άντιτς, Λουίτζι Ντατόμε και Μπαρίς Ερσέκ, με αποτέλεσμα να δοκιμάζει διάφορα σχήματα, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, προκειμένου να καλύψει το κενό στη θέση “4”.

Παρεμπιπτόντως, το πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο 56χρονος κόουτς που γνώρισε την αποθέωση των φίλων της Μπανταλόνα, οι οποίοι δεν ξέχασαν τη μεγάλη του προσφορά στην ομάδα, καθώς ο Ζοτς ήταν ο τεχνικός της καταλανικής ομάδας το 1994, στη μοναδική κατάκτηση EuroLeague στην ιστορία του συλλόγου.

Δεκάλεπτα: 15-16, 31-43, 54-66, 87-83

Μπανταλόνα: Σάμπατ 10 (1), Αμπάλδε 2, Βιδάλ 5 (1), Μιράλες 4, Μπογκντάνοβιτς 19 (3), Βασιλιάουσκας 14 (2), Νόγκες, Βεντούρα, Μπιεσάρ 2, Λάπορνικ 11 (1), Στουτζ 20.

Φενέρ: Ούντο 10, Μαχμούτογλου 6 (2), Μπογκντάνοβιτς 11 (1), Σλούκας 6 (6 ασίστ), Άρνα 9 (2), Νάναλι 2, Ντίνκοφ 3 (1), Ουγκουρλού 6, Βέσελι 13, Κάλινιτς 15 (1), Ντίξον, Ντιβεριόγλ.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News