Φεύγουν οι τουρίστες και φέρνει... παικταράδες!

Φεύγουν οι τουρίστες και φέρνει... παικταράδες!

Συναντήσεις με τους μάνατζερ των Μάικλ Εσιέν, Σέρχιο Σάντσεθ και Γιανς Βέμερ θα έχει τις προσεχείς ημέρες ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, καθώς δεν υπολογίζονται για την επόμενη σεζόν!

Το… πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό είναι ότι και οι τρεις έχουν συμβόλαια που δεν μπορούν να τα βρουν σε άλλες ομάδες και για να συμφωνήσουν να φύγουν, θα πρέπει να πάρουν γερές αποζημιώσεις.

[ads2]

Ο Εσιέν έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, με αποδοχές (χωρίς τα μπόνους) ν’ αγγίζουν τις 800.000 ευρώ. Παρά τις φήμες περί προτάσεων από την Ασία και την Αμερική μέχρι στιγμής ουδείς έχει προσεγγίσει τον Παναθηναϊκό. Ο Γκανέζος είναι σε ηλικία 33 ετών και το πρόσφατο βιογραφικό του με τα πολλά προβλήματα τραυματισμών, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αισοδοξία για μικρή… χασούρα!

Σε πρώτη φάση και ο Εσιέν δείχνει διάθεση να συνεργαστεί με τον Παναθηναϊκό και να μην στιλώσει τα πόδια του, ζητώντας το συμβόλαιό του μέχρι τελευταίας δεκάρας.

Σαφώς η πιο δύσκολη περίπτωση είναι ο Σέρχιο Σάντσεθ. Ο Ισπανός έχει συμβόλαιο για άλλα τρία χρόνια, με τις αποδοχές του ν’ αγγίζουν τις 750.000 ευρώ! Άρα μιλάμε για ένα ποσό συνολικά που ξεπερνάει τα 2,2 εκατ. ευρώ.

Ο Σάντσεθ είναι έντονα ενοχλημένος από πρόσωπα και καταστάσεις στον Παναθηναϊκό, αλλά έχει επιλέξει να μην μιλήσει, θεωρώντας ότι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βάρος του για τη λύση του συμβολαίου. O 30χρονος αμυντικός αναζητεί ομάδα, αλλά ακόμη και εάν βρει θα ζητήσει από τον Παναθηναϊκό, τη… διαφορά του συμβολαίου του!

Εξίσου δύσκολη είναι η εξίσωση και για τον Γιανς Βέμερ. Ο Γερμανός βρήκε από το πουθενά ένα απίθανο συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό (300.000 ευρώ) και φυσικά το υπέγραψε! Ήταν ο πρώτος που κλήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο να λύσει το συμβόλαιό του, αλλά δεν το έκανε αφού είναι αδύνατο να βρει σε άλλη ομάδα, τα… 600.000 ευρώ που είναι να πάρει από τον Παναθηναϊκό, την επόμενη διετία!

Σε ηλικία 31 ετών ο Γερμανός, θα συμφωνήσει να φύγει, μόνο εάν βρει άλλη ομάδα να του καλύψει τη… χασούρα, συν ένα μέρος της αποζημίωσης!

Συνολικά από τις τρεις υποθέσεις ο Παναθηναϊκός φιλοδοξεί να γλιτώσει ένα ποσό που αγγίζει τα 3,6 εκατ. ευρώ! Ένα τεράστιο ποσό που εάν καταφέρει και το γλιτώσει μπορεί να κάνει νέες μεταγραφές με παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου.

Sportit.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News