Φενερμπαχτσε - Ολυμπιακος Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (31/1)

Φενερμπαχτσε - Ολυμπιακος Live Streaming

Φενερμπαχτσε – Ολυμπιακος Live Streaming | Fenerbahce – Olympiacos Live Streaming: Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη (31/1, 19:45), για την 22η στροφή της Euroleague.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν θέλουν να βγάλουν το πόδι από το γκάζι. Οι δύο ομάδες διεκδικούν θέση στην τετράδα που χαρίζει το πλεονέκτημα έδρας στα «playoffs» και το μεταξύ τους ματς είναι οριακό. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στην κορυφή της βαθμολογίας, με τις αποστάσεις να είναι ιδιαίτερα μικρές.

Η Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη με ρεκόρ 13-8 απέχει μόλις μια νίκη από τον αποψινό αντίπαλό της και βλέπει το ματς σαν «τελικό». Οι Τούρκοι σε περίπτωση ήττας θα χάσουν έδαφος, αφού μετά την αναπάντεχη ήττα από τη Βιλερμπάν στη Γαλλία (91-77), ισοβαθμούν με Μπαρτσελόνα και Μονακό στην 3η θέση.

Ιθύνων νους της Φενέρ είναι ο Νικ Καλάθης. Ο διεθνής γκαρντ παρέα με τους Κάρσεν Έντουαρντς και Σκότι Γουίλμπεκιν κάνουν όλο το παιχνίδι στην περιφέρεια. Κάτω από τη ρακέτα δεσπόζει ο Τζόναθαν Μότλει, ενώ ο Μάρκο Γκούντουριτς είναι ο παίκτης «πολυεργαλείο». Η μεγάλη απουσία παραμένει αυτή του Νεμάνια Μπιέλιτσα, που απουσιάζει εξ αρχής. Euroleague Ελλάδα Live Streaming

Πρώτος, αλλά με σημαντικές απουσίες στην Πόλη

Ο Ολυμπιακός με ρεκόρ 14-7 φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Με τις τρεις σερί νίκες απέναντι σε Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ρεάλ Μαδρίτης και Βίρτους Μπολόνια, απέδειξε ότι σε μια κρίσιμη καμπή βρίσκεται σε φόρμα. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα την περασμένη αγωνιστική ξεπέρασαν το εμπόδιο της Μακάμπι στο ΣΕΦ (95-89), αποδίδοντας εξαιρετικό μπάσκετ ανά διαστήματα.

Βέβαια, απόψε έχουν σαφώς πιο δύσκολη αποστολή σε μια έδρα «καμίνι». Το τεχνικό επιτελείο αντιμετωπίζει δύο σημαντικά προβλήματα, αφού οι Κώστας Σλούκας και Άλεκ Πίτερς τέθηκαν «νοκ άουτ». Ο Μπαρτζώκας περιμένει από τον Τόμας Γουόκαπ να συνεχίσει τις διαστημικές του εμφανίσεις για να… κρύψει το κενό του υπαρχηγού. Ο Αμερικάνος γκαρντ στο τελευταίο ματς μοίρασε 12 ασίστ και μαζί με τον Βεζένκοφ (23 π., 9 ριμπ.) ήταν οι κορυφαίοι για πολλοστή φορά.

Ο φετινός Ολυμπιακός μακριά από το «σπίτι» του μετράει 6 νίκες και 4 ήττες. Μάλιστα, τα διπλά του ήταν σε έδρες κομβικής σημασίας, όπως αυτές των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, που διεκδικούν επίσης την είσοδο στην τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας.

Φενερμπαχτσε – Ολυμπιακος Live Streaming: Τι είπε ο Μπαρτζώκας

Ο Μπαρτζώκας παραμονή του ματς στάθηκε στις δυσκολίες της αναμέτρησης, αλλά και στα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει η ομάδα του. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός.

Για τον αγώνα: «Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι. Και για την Φενέρ είναι σημαντικός ο αγώνας. Αν δείτε την βαθμολογία όλες οι ομάδες είναι κοντά από τον πρώτο ως τον δέκατο. Οπότε κάθε ήττα έχει μεγάλο κόστος για όλους. Για την αντίπαλό μας είναι μια καλή ευκαιρία να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα στο ΣΕΦ, που είχε χάσει με αρκετά μεγάλη διαφορά.

Αλλά και να παλέψουν για την οκτάδα όπως κάνουν όλες οι ομάδες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουν πολύ καλό προπονητή. Έχουν ταλαντούχο και έμπειρο ρόστερ. Σε καμιά περίπτωση δεν περιμένουμε να έχουμε μια εύκολη βραδιά».

Την δυνατή περιφέρεια της Φενέρ: «Η δημιουργία του Καλάθη είναι πάντα σημαντική, η εκτέλεση του Γουίλμπεκιν επίσης. Στο 3,4,5 έχουν καλούς αθλητές. Οπότε εμείς θα πρέπει να είμαστε συμπαγείς και να παίξουμε το παιχνίδι μας. Να πασάρουμε πολύ τη μπάλα, να δημιουργήσουμε καλές προϋποθέσεις για εκτέλεση και φυσικά να παίξουμε καλή άμυνα.

Εγώ είμαι αυτός που κάθε φορά λέω για το ομαδικό παιχνίδι, άρα θα πρέπει να βασιστούμε σε αυτό. Όπως κάνουμε σχεδόν όλη τη χρονιά. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, με δύσκολες συνθήκες. Ο Σλούκας θα λείψει και ο Πίτερς είναι με διάστρεμμα. Τα παιχνίδια είναι αλλεπάλληλα και πρέπει να… μαζευτούμε να δούμε πόσοι είμαστε».Ολυμπιακος Live Streaming

Αισιόδοξος ο Παπανικολάου

Δίχως να παραγνωρίζει τη σημασία των αγωνιστικών προβλημάτων, ο Κώστας Παπανικολάου θεωρεί πως ο Ολυμπιακός μπορεί να τα αντιπαρέλθει στον αγώνα της Τρίτης με τη Φενέρμπαχτσε (19:45). Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε.

Για τις απουσίες και το ματς: «Κάθε παίκτης είναι μια σοβαρή απουσία για εμάς. Χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες και όλα τα κομμάτια του παζλ. Από κει και πέρα, δεν μπορούμε να κοιτάμε αυτό που δεν έχουμε, αλλά πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό έχουμε και να το εξελίξουμε. Έχουμε αποδείξει και σε προηγούμενα ματς πως μπορούμε να το κάνουμε, οπότε και αυτή τη φορά πρέπει να κάνουμε κάτι αντίστοιχο.

Δεν υπήρχε πολύς χρόνος. Είχαμε χθες παιχνίδι, είχαμε την Παρασκευή… Όμως, έτσι είναι το πρόγραμμα δεν είμαστε η μοναδική ομάδα που έχει τόσα πολλά παιχνίδια σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Θεωρώ, ωστόσο, πως όλοι έχουμε την εμπειρία να βάλουμε το μυαλό μας κάτω και να έχουμε την πνευματική ετοιμότητα που χρειάζεται».

Όσο για την τουρκική ομάδα: «Δεν θα είναι ίδια ομάδα με εκείνη που αντιμετωπίσαμε στο ΣΕΦ και σίγουρα δεν θα είναι ίδιο παιχνίδι. Είχε πολλές απουσίες στο πρώτο ματς. Τώρα θα έχει τον κόσμο της στο πλευρό της, σε μια έδρα δύσκολη για τον οποιοδήποτε να παίζει. Όσον αφορά στο τακτικό κομμάτι, υπάρχουν πολλά που πρέπει να προσέξουμε. Είναι ο Καλάθης, είναι ο Γουίλμπεκιν, είναι ο Μότλεϊ, είναι τα φόργουορντ που έχουν… Γενικά έχουν πλουραλισμό και πολλούς παίκτες που στην βραδιά τους μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά. Για αυτό δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποιον. Πρέπει μέσα από την τακτική μας να περιορίσουμε τα ατού της αντιπάλου μας, για να γείρουμε την πλάστιγγα υπέρ μας».

Φενερμπαχτσε – Ολυμπιακος Live Streaming: Παράδοση, διαιτητές και το sold out της Παρασκευής

Στο ματς του πρώτου γύρου ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης κι επικράτησε 94-67, απέναντι στην ελλιπή Φενέρ. Από την άλλη, στις τελευταίες τρεις επισκέψεις στην Πόλη, μετράει ισάριθμες ήττες, οι περισσότερες με άνεση (94-80, 84-77, 90-75).

Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε τους διαιτητές του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε, που θα γίνει την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη (19:45).
Την αναμέτρηση για την 22η αγωνιστική θα διευθύνουν οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Ζοζέφ Μπισάνγκ (Γαλλία) και Κάρλος Κορτές (Ισπανία).

Λιγοστά είναι τα εισιτήρια που έχουν μείνει αδιάθετα για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Εφές στο ΣΕΦ το οποίο είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Παρασκευή.

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση από τους ερυθρόλευκους υπάρχουν ακόμη 1000 εισιτήρια χωρίς κάτοχο, με όλα τα δεδομένα -φυσικά- να δείχνουν ότι σύντομα θα έχουν… φύγει και αυτά.

Εφόσον συμβεί αυτό, θα είναι το τέταρτο εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού που στο ΣΕΦ δεν θα πέφτει… καρφίτσα. Θυμίζουμε ότι αύριο οι Πειραιώτες δίνουν το πρώτο τους ματς στην «διαβολοεβδομάδα» με την Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη.

Φενερμπαχτσε – Ολυμπιακος Live Streaming | Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News