Φάουστο: «Θα χαρούν οι φίλαθλοι να με βλέπουν - Είμαι πίτμπουλ»

Φάουστο: «Θα χαρούν οι φίλαθλοι να με βλέπουν - Είμαι πίτμπουλ»

Για την πρώτη του εμπειρία μακριά από την Ισπανία και την επιλογή του Παναθηναϊκού μίλησε μεταξύ άλλων ο Φάουστο Τιένθα σε συνέντευξη που παραχώρησε στη NOVA.

Ο Ισπανός αμυντικός χαφ των Πράσινων σχολίασε ακόμα το σημαντικό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και χαρακτήρισε τον εαυτό του… “πιτμπουλ”!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φάουστο Τιένθα:

Για την πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα του Παναθηναϊκού το ματς με την Παναχαϊκή:

“Πραγματικά είχα πολλή μεγάλη όρεξη και ήθελα να αισθανθώ και πάλι αυτή τη δυνατότητα του συναγωνισμού και του ανταγωνισμού, αλλά και της συμμετοχής σε παιχνίδι. Ήμουν τέσσερις μήνες χωρίς αυτή την αίσθηση και πραγματικά ήταν μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως θα έλεγα ότι άξιζε τον κόπο αυτή η αναμονή. Ξέρω ότι βρίσκομαι σε μια μεγάλη ομάδα και έναν πολύ σημαντικό σύλλογο και ήταν ξεχωριστό ότι μπόρεσα να αγωνιστώ”.

Για το πότε θα φτάσει στο 100%:

“Θεωρώ ότι η προετοιμασία που έκανα μέχρι σήμερα ήταν καλή και αυτό είναι το σημαντικό, Όμως αυτό που σε βοηθά να βελτιώνεσαι, είναι ο συναγωνισμός και ουσιαστικά η προπόνηση είναι αυτή που σε βοηθά για να έχεις καλύτερη επαφή με τη μπάλα και ταχύτητα στις αντιδράσεις σου. Ουσιαστικά το βασικό κριτήριο είναι ο ποδοσφαιρικός αγώνας. Αυτός είναι και ο στόχος μου. Να έχω όσο το δυνατόν καλύτερες εμφανίσεις στα παιχνίδια μας, ώστε να μπορώ να βοηθώ με τη σειρά μου την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ”.

Για την απόφαση του να αγωνιστεί για πρώτη φορά εκτός Ισπανίας:

“Πάντοτε είχα την όρεξη και τη θέληση να αγωνιστώ εκτός Ισπανίας και να ζήσω την εμπειρία που έχει κάποιος που αγωνίζεται μακριά από τη χώρα του. Δεν το έκανα μέχρι τώρα, γιατί πήγαινα καλά ανάμεσα στην Πριμέρα και τη Σεγούντα Ντιβιζιόν και η τελευταία ομάδα που είχα συμβόλαιο, ήταν η ομάδα της πόλης μου. Όταν ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο, άρχισα να κοιτώ την προοπτική του εξωτερικού. Είχα αρκετές προτάσεις, ωστόσο δεν ήθελα να πάω οπουδήποτε. Υπήρχαν μάλιστα προτάσεις, οι οποίες ήταν οικονομικά καλύτερες από αυτή του Παναθηναϊκού. Όμως διάλεξα τον Παναθηναϊκό, γιατί ήθελα να αγωνιστώ σε μια μεγάλη και ιστορική ομάδα και γι΄αυτό το λόγο ήρθα εδώ”.

Για το πως θα περιέγραφε τον εαυτό του ως ποδοσφαιριστή και αν συμφωνεί με τον χαρακτηρισμό “πιτμπουλ” που είχε στην Ισπανία:

“Θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου ως έναν παίκτη με μεγάλη ένταση και ένα παίκτη, τον οποίο θα χαρούν να τον βλέπουν οι φίλαθλοι. Γιατί προσπαθώ να τα δίνω όλα στα παιχνίδια. Με τον καιρό έχω βελτιώσει την τακτική μου. Παίζω ως “εξάρι” και “οκτάρι” και όπως είπατε, χαρακτηρίζω κι εγώ τον εαυτό μου σαν ένα “πίτμπουλ”, ιδιαίτερα όταν παίζω ως “εξάρι”.

Για το γεγονός ότι δέχεται πολλές κίτρινες κάρτες:

“Αυτό είναι αλήθεια, έχω πάρει πολλές κάρτες, όμως ποτέ δεν έχω αποβληθεί από αγώνα. Και αυτό σημαίνει ότι ελέγχομαι στο παιχνίδι μου. Ξέρω πως όταν παίρνεις πολλές κάρτες υπάρχουν κυρώσεις, όμως προσπαθώ να έχω σωστή συμπεριφορά, να ελέγχω τον εαυτό μου όσο περισσότερο μπορώ”.

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ:

“Γνωρίζω ότι πρόκειται για ένα μεγάλο αντίπαλο.Είναι η ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα και είναι πολύ ισχυρή στην έδρα της, ωστόσο εμείς από την πλευρά μας παίζουμε το ίδιο ποδόσφαιρο και έχουμε την φιλοσοφία, είτε παίζουμε με τον πρωταθλητή, είτε με τον ουραγό”.

Για όσα πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα για να πάρει θετικό αποτέλεσμα:

“Θα πρέπει να συνεχίσουμε στη φιλοσοφία που έχουμε στο παιχνίδι μας. Για να κερδίσεις μια ομάδα που πήρε πέρυσι το πρωτάθλημα, πρέπει να κάνεις πολλά πράγματα μαζί. Έχουμε καλή ψυχολογία, είμαστε μια δυνατή ομάδα και σε όπου και αν παίζουμε, πρέπει να δείχνουμε ότι είμαστε ισχυροί”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News