Φαντάζεστε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός να είχε social media το 1971, το 1996 ή έστω το 2002;

Ο Παναθηναϊκός στη λίστα των 30 κορυφαίων συλλόγων σε ΚύπελλοΠρωταθλητριών/CL

«Πανηγυρίζουν» στον Πειραιά για τους followers στα social media, έφθασαν με τα… χίλια ζόρια τα 1 εκατ. Likes στο Facebook και «παλεύουν» για κάτι αντίστοιχο στο Instagram. Απλά, φανταστείτε πόσους «ακόλουθους» θα είχε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αν υπήρχαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα ένδοξα χρόνια της ομάδας!

Αν ρωτήσεις κάποιον φίλαθλο του Ολυμπιακού για τον Μαρσέλο, θα σου πει ότι τα «κέρδη» από την επικείμενη μεταγραφή εντοπίζονται στη συνολική διαφήμιση του συλλόγου.

Βέβαια, για το «μέγεθος» του Μαρσέλο, η αύξηση στους followers και στα likes ήταν μικρή, αν δει κανείς τα νούμερα του Ολυμπιακού πριν και μετά τη μεταγραφή.

Ο Παναθηναϊκός, μόνο και μόνο με τις πορείες του, θα είχε «τερματίσει» τον ανταγωνισμό και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όλη η Ευρώπη θα «ακολουθούσε» το φιναλίστ Παναθηναϊκό σε τελικό Πρωταθλητριών (με τον Άγιαξ) πριν από 51,5 χρόνια ή τον Παναθηναϊκό που έφθασε στα ημιτελικά το 1985 ή το 1996. Ή έστω τον Παναθηναϊκό στους «8» σε εκείνο το ματς – θρίλερ με την Μπαρτσελόνα πριν από περίπου μια 20ετία.

Η «άνθιση» των social media συνδυάστηκε – για κακή τύχη – με την «πτώση» του συλλόγου και οι σημερινοί 260 χιλ. followers στο Instagram δεν είναι «τίποτα» μπροστά σε αυτούς που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θα έπρεπε να έχει ο σύλλογος.

Καλά – καλά η εποχή των super smartphones δεν «πρόλαβε» τις μεταγραφές των Ζιλμπέρτο – Σισέ ή τα «διπλά» στο Μιλάνο επί της Ίντερ και στη Ρώμη…

Υ.Γ Εννοείται το ίδιο ισχύει και για το μπάσκετ με τα έξι «αστέρια»!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News