Ευρώπη και... Αλαφούζος: Οι δύσκολες κληρώσεις και τα «χειρουργεία»!

Ντρεοσί: Κάτι «δείχνουν» οι πρώτες του κινήσεις στο Κορωπί

Δεν έχει καθόλου καλή αντιμετώπιση από τη διαιτησία ο Panathinaikos στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ κατά σύμπτωση και οι περισσότερες κληρώσεις είναι οι χειρότερες δυνατές για το σύλλογο.

Την τελευταία δεκαετία ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα, «απέβαλε» από πάνω του την Ευρώπη για να ξεχρεώσει , αλλά και από τη μεριά της και η… Ευρώπη απωθεί τον Παναθηναϊκό.

Τη χρονιά (2012) που και τυπικά ανέλαβε το Τριφύλλι ο Γιάννης Αλαφούζος, οι «πράσινοι» κληρώθηκαν με μια μεγάλη δύναμη της Ιταλίας, τη Λάτσιο και μία της Αγγλίας, την Τότεναμ στους ομίλους του Europa League. Αυτός ο όμιλος κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «όμιλος Champions League».

Νωρίτερα, είχε κληρωθεί με ισπανική ομάδα, τη Μάλαγα για τα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και μοιραία… «υποβιβάστηκε» στο Europa League.

Το 2014-2015 ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αναστασίου είχε κακή αντιμετώπιση στα ματς με τη Σταντάρ Λιέγης, στη συνέχεια, είχε βατή κλήρωση με Αϊντχόβεν, Ντιναμό Μόσχας και Εστορίλ, αλλά δεν μπορούσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Έπειτα, ακολούθησε το ασυγχώρητο «χαστούκι» από την Καμπάλα.




Τη σεζόν 2016-2017 το Τριφύλλι κληρώθηκε με τον Άγιαξ, τη Σταντάρ Λιέγης και… τη Θέλτα (από το 4ο γκρουπ δυναμικότητας). Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι αδικήθηκε τόσο στο παιχνίδι με τη Σταντάρ στη Λιέγη, όσο και σε εκείνο με τη Θέλτα στο Μπαλαϊδος.

Ακολούθησε η κλήρωση «βουνό» επί ημερών Μαρίνου Ουζουνίδη κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο (!). Πέντε χρόνια αργότερα, πάλι η κληρωτίδα δεν έκανε κάποιο χατίρι στον Παναθηναϊκό, καθώς έστειλε τη Σλάβια Πράγας, ομάδα που έφθασε ως τα προημιτελικά του Conference League την περσινή σεζόν.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News