Ευρωλίγκα: Απέρριψε τις φήμες περί Ευρωπαϊκής Περιφέρειας NBA

Ευρωλίγκα: Απέρριψε τις φήμες περί Ευρωπαϊκής Περιφέρειας NBA

Δεν ιδρώνει το αυτί της Ευρωλίγκα σχετικά με τη φημολογούμενη συνεργασία FIBA και NBA, που ήθελαν σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα, να δημιουργούν μια Ευρωπαϊκή Περιφέρεια με σκοπό να παραγκωνιστεί η έως τώρα κορυφαία διοργάνωση στην Ευρώπη.

Η ίδια η διοργάνωση που φερόταν να βρίσκεται στον στόχο απέρριψε το δημοσίευμα της MARCA που ανέφερε προχωρημένες συζητήσεις FIBA – NBA για τη δημιουργία Περιφέρειας.

Όπως έχει επιβεβαιώσει τόσο το ΝΒΑ όσο και η FIBA, οι εκπρόσωποι των τριών πλευρών συναντήθηκαν στην Μαδρίτη τον Σεπτέμβριο για να συμφωνήσουν στο να βρεθούν συγκεκριμένοι τομείς συνεργασίας και σύμπνοιας προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να βελτιωθεί η δημοτικότητα του μπάσκετ στην Ευρώπη.

– Στα θέματα που συζητήθηκαν δεν συμπεριλήφθηκε ποτέ πρόταση για δημιουργία περιφέρειας του ΝΒΑ στην Ευρώπη

– Δεν έγινε καμία άλλη συνάντηση για να συζητηθεί το παραπάνω θέμα

– O CEO της EuroLeague, Τζόρντι Μπερτομέου δεν έχει λάβει επιστολή από τον Κομισάριο του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ όπως αναφέρει λανθασμένα η Marca. Η EuroLeague Basketball και οι σύλλογοί τους παραμένουν δεσμευμένοι να δουλέψουν με την FIBA, το ΝΒΑ και οποιονδήποτε άλλο για να αναπτυχθεί το άθλημα του μπάσκετ”.

Με την αποχώρηση του Μπερτομέου οι «μέτοχοι» σκοπεύουν στην αύξηση των εσόδων της διοργάνωσης για κάθε ομάδα κατά 200%.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News