«Εύκολο του Μουνιέ, δύσκολο του Οικονόμου - Τι ζητάει ο Γάλλος»

Ατάκα - έπος από Μουνιέ σε Μολίνς (pic)

Ανοίγει ο δρόμος για τη συμφωνία Παναθηναϊκού – Μουνιέ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο μάνατζερ, Παύλος Τοπίδης στον Sport24 Radio. Δύσκολο παραμένει του Οικονόμου.

Στον επαγγελματισμό του Μουνιέ στάθηκε ο Έλληνας ατζέντης, ο οποίος αποκάλυψε πως ουδέποτε ο Γάλλος εξτρέμ ζήτησε ολόκληρο το ποσό που προέβλεπε το συμβόλαιό του για να αποχωρήσει.

Αναλυτικά:

Για την περίπτωση του Αντονί Μουνιέ: «Ο Αντονί Μουνιέ ουδέποτε ζήτησε ολόκληρο το συμβόλαιό του για να φύγει. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επέλεξε να μην σχολιάζει ούτε θετικά ούτε αρνητικά καμία φήμη εδώ και ενάμιση χρόνο. Ο Μουνιέ είναι απόλυτα επαγγελματίας και οι άνθρωποι της ομάδας μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Δεν ζήτησε να κάτσει στο συμβόλαιό του. Ουδέποτε αρνήθηκε να κάνει προπόνηση, εργομετρικά τέλεια αυτή τη στιγμή. Απόλυτα επαγγελματίας, όπως είναι και ο Παναθηναϊκός μέχρι στιγμής».

Για τις επαφές που έχουν γίνει με τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός μάς ζήτησε τον Μάιο να βρούμε ομάδα και μετά να συζητήσουμε τη λύση του συμβολαίου. Τότε μας είπε ότι δύσκολα θα υπάρχει αποζημίωση. Και δύο μέρες πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος, επειδή δεν είχε βρεθεί ομάδα, μας φώναξαν να συζητήσουμε για να δοθεί μια αποζημίωση και να το λύσουμε. Μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί λύση».

Για το αν έχει μειώσει τις απαιτήσεις του ο Μουνιέ: «Δεν ζητάει όλο το συμβόλαιο για να φύγει. Είναι ξεκάθαρο στους ανθρώπους της ΠΑΕ. Οποιοδήποτε ενδιαφέρον υπήρξε το καλοκαίρι, το συζητήσαμε. Δεν είπαμε ότι δεν πάμε εδώ, δεν πάμε εκεί. Μέσω της ΠΑΕ ήρθε μια δοκιμή τον Ιούλιο από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, την οποία δεχτήκαμε να τη συζητήσουμε, αλλά τελικά δεν ήρθε επίσημα. Από εκεί και πέρα δεν έχει πει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ότι ο Μουνιέ είναι υγιής από τον Γενάρη, δεν έχει πει ότι τον προηγούμενο Αύγουστο που τραυματίστηκε έγινε λάθος εκτίμηση και χάσαμε δύο μήνες. Και το τελευταίο είναι ότι στις 28 Αυγούστου είχαμε βρει με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός έναν άλλο τρόπο να λύσουμε τη συνεργασία. Θέλαμε όμως να μείνουμε στον Παναθηναϊκό με τα ίδια λεφτά και να κρίνει ο προπονητής αν μπορεί να προσφέρει, εφόσον είναι υγιής. Είχαμε τότε συνεργασία απευθείας με τον κύριο Αλαφούζο».

Για την άποψη του Παναθηναϊκού για τον παίκτη: «Καλά κάνει το τεχνικό τιμ και θεωρεί ότι δεν τους κάνει ο παίκτης. Είναι δικό τους θέμα. Υπήρχε όμως μια τάση να βρεθεί λύση».

Για τη διαφορά στο οικονομικό: «Δεν είναι μεγάλη. Ο Παναθηναϊκός και ο ποδοσφαιριστής έχουν πέσει αρκετά στις απαιτήσεις τους. Από εκεί και πέρα χάσαμε ένα μεγάλο ατού που ήταν η ελευθέρας για τους επόμενους τέσσερις μήνες. Οι αγορές οι ανοιχτές είναι πέντε ή έξι. Εμείς θα ψάχνουμε. Είναι το Κατάρ, τα Εμιράτα, έξι – επτά χώρες συνολικά. Τέλη Νοεμβρίου ανοίγουν όμως οι αγορές στην Ασία. Ο στόχος μας είναι να βρεθεί λύση. Ο Αντονί θέλει να αποδείξει ότι όσα έχουν βγει δεν ισχύουν. Ούτε έχει στυλώσει τα πόδια, ούτε αρνείται και έχει ζητήσει να πάει στην προετοιμασία και να μπει στις προπονήσεις. Η αγάπη του για τον Παναθηναϊκό είναι αληθινή. Θα προτιμούσε ένα διαφορετικό στόρι. Γι” αυτό δεν ζητάμε και όλο το συμβόλαιο. Ούτε ίχνος εκδίκησης, ούτε κάθεται στο συμβόλαιό του. Είμαστε κοντά αλλά δεν το έχουμε λύσει ακόμα. Δεν έχουμε ζητήσει ποτέ όλο το συμβόλαιο και δεν θα το κάνουμε ούτε τώρα».

Για την περίπτωση του Βαγγέλη Οικονόμου και το αν ζήτησε 40.000 ευρώ για να αποχωρήσει και τις ομάδες που ενδιαφέρθηκαν: «Ο Βαγγέλης έφερε πρόταση από τον χειμώνα, όταν καταλάβαμε ότι δεν υπολογίζεται. Υπήρχαν προτάσεις από Τουρκία και Βουλγαρία που δεν θα έδινε αποζημίωση ο Παναθηναϊκός, αλλά τότε το τεχνικό τιμ έκρινε ότι ήταν απαραίτητος και καλά έκανε. Και το καλοκαίρι υπήρχαν προτάσεις. Από την Ελλάδα και από το Ισραήλ, αλλά σε όλες είχαμε διαφορές στο οικονομικό και ο ίδιος δεν δέχτηκε να πάρει ένα μικρότερο ποσό από τις 40.000. Τώρα με τη ζημιά που έχει ο Παναθηναϊκός, ζημιά υπάρχει και για τους παίκτες. Ο Βαγγέλης δεν έχει πρόταση αυτή τη στιγμή. Το ζητούμενο τώρα είναι να βρούμε ομάδα και θέλουμε από σεβασμό όλοι μας να βρεθεί λύση. Δυστυχώς τώρα η λύση πιο δύσκολη από πριν. Εδώ η απόσταση για την αποζημίωση είναι μεγάλη. Είμαστε μακριά».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News