Εξοντωτική τιμωρία σε Μήτογλου - Ποινή μίνιμουμ 2,5 ετών για το θέμα ντόπινγκ!

Μήτογλου: «Πρέπει να το ξεπεράσουμε»

Βαρύτατη ποινή μίνιμουμ 2,5 ετών επιβάλλεται στον Κώστα Μήτογλου με βάση πληροφορίες του SDNA από πηγές κοντά στη FIBA. Η ποινή είναι εφέσιμη σε ακόμα δυο βαθμούς.

Η εκδίκαση της υπόθεσης του Ντίνου Μήτογλου δεν ολοκληρώθηκε με χαμόγελα για τον διεθνή ψηλό, αφού οι πληροφορίες του SDNA αναφέρουν πως ο άλλοτε παίκτης της Αρμάνι Μιλάνο και του Παναθηναϊκού τιμωρήθηκε με βαρύτατη ποινή μίνιμουμ 2,5 ετών.

Τα ελαφρυντικά για τον Μήτογλου λειτούργησαν μεν – καθώς ο αθλητής συνεργάστηκε και υπέδειξε ποιος τον ενέπλεξε στην περιπέτεια – αλλά όχι στον βαθμό που προφανώς περίμενε και ο ίδιος. Η FIBA αναμένεται τις επόμενες ώρες να ανακοινώσει επίσημα την βαρύτατη ποινή, που θα τον αφήσει εκτός για τουλάχιστον 2,5 χρόνια.

Η ουσία που είχε λάβει ο Μήτογλου θεωρήθηκε από τις πιο βαριές απαγορευμένες στη λίστα της WADA και παρά τα ελαφρυντικά, η ποινή θέτει νοκ άουτ τον Έλληνα άσο για άλλες δυο σεζόν.

Ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί ότι η τιμωρία θα είναι εφέσιμη σε δυο βαθμούς κι αυτό ασφαλώς μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στο προσεχές μέλλον για τον Ντίνο Μήτογλου.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News