Εξώδικο Πατέρα στην Sportday: Τι αναφέρει - Η απάντηση της εφημερίδας

Πατέρας για όλα: Ο Τζίγγερ, τα «καλά» του Αλαφούζου, ο Βοτανικός & η ενδεχόμενη επιστροφή του

Εξώδικο προς την εφημερίδα Sportday απέστειλε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Νικόλας Πατέρας, με αφορμή «ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα στις 2 Δεκεμβρίου».

Η απάντηση της εφημερίδας στο εξώδικο. Αναλυτικά:

«Λάβαμε στις 7 Δεκεμβρίου ένα εξώδικο απ’ τον εφοπλιστή Νικόλα Πατέρα. Τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Μας κατηγορεί για ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα στις 2 Δεκεμβρίου κι επικαλείται μία δήλωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπήρξε κακοδιαχείριση επί ημερών Πατέρα στην προεδρία.

Μα, εμείς αναφέραμε ξεκάθαρα ότι με κεφάλαιο και έσοδα 170 εκατ. ευρώ. οι «πράσινοι» θα έπρεπε να έχουν κατακτήσει πολλούς περισσότερους τίτλους από ένα νταμπλ. Επίσης, ξεκάθαρα αναφέραμε ότι η δεκαετία που ακολούθησε, είναι η πιο δύσκολη περίοδος του Παναθηναϊκού αγωνιστικά και οικονομικά. Γι’ αυτό ποιος φταίει; Ο Γιάννης Αλαφούζος:; Και αν ναι, κατά τον εφοπλιστή Πατέρα, μόνο αυτός;

Επίσης αναφέραμε γεγονότα, τα οποία μετά τη δημοσιογραφική ερευνά μας τα είχαν αποτυπώσει και εφημερίδες, την εποχή που ο Νικόλας Πατέρας βρισκόταν στο τιμόνι της ΠΑΕ. Επίσης ο εφοπλιστής επικαλείται την αναφορά στην ενότητα του Παναθηναϊκού. Αραγε, από εκείνη τη συνέντευξη του μακαρίτη Ανδρέα Βγενόπουλου, με τον Πατέρα στο πλευρό του αντιλήφθηκε κάποιος μία προσπάθεια για ενότητα της ομάδας; Ακόμα και οπαδικά συλλογικά έντυπα εκείνης της εποχής αναδείκνυαν το ρήγμα μεταξύ των βασικών μετόχων της ΠΑΕ.

Εμείς δεν ανακαλύψαμε την Αμερική για διάφορα δώρα που δόθηκαν εκείνη την περίοδο. Υπήρξαν δημοσιεύματα από τότε. Είμαστε σίγουροι ότι τα είχε διαβάσει ο Νικολας Πατέρας, διότι σε κάποιους από τους συντάκτες είχε στείλει και μηνύματα. Τόσο μέσω τρίτων, όσο και απευθείας. Από τη στιγμή που δεν υπήρξε τότε διάψευση, πώς άλλαξαν τα δεδομένα έπειτα από δέκα χρόνια. Εμείς σεβόμενοι τους νόμους και την προσωπικότητα κάθε ανθρώπου, δημοσιεύουμε τη θέση του Νικόλα Πατέρα, αν και τη θεωρούμε αβάσιμη. Τα ρεπορτάζ του 2010. του 2011. του 2012 εξακολουθούν να υφίστανται. Οσον αφορά το επίκαιρο του άρθρου, η θέση του Παναθηναϊκού στον βαθμολογικό πίνακα και η απουσία του από την Ευρώπη επιβάλλουν την αναζήτηση των αιτίων.

Υ. Γ Οσο για τον ισχυρισμό ότι πλήττουμε το πρεστίζ του. εμείς δεν αναφερθήκαμε στον εφοπλιστή Νικόλα Πατέρα, αλλά στον παράγοντα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ξέρει και ο ίδιος δεκάδες πρωτοκλασάτους επιχειρηματίες που απέτυχαν κατά την ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο. Πώς προκύπτει, λοιπόν, το πλήγμα: Εκτός και αν έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του την επιστροφή του…

Υ.Γ 1 Στο σάιτ της εφημερίδας δεν αναρτήθηκε κάποιο άρθρο για τον Νικόλα Πατέρα. Γι’ αυτό τη σχετική αναφορά στο εξώδικο δεν την καταλαβαίνουμε».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News