ΕΞΑΣΤΕΡΟΣ: Δεν κολλάει… προχωράει!

ΕΞΑΣΤΕΡΟΣ: Δεν κολλάει… προχωράει!

Οσο σημαντική είναι η δουλειά που γίνεται στην προετοιμασία μιας ομάδας, άλλο τόσο σημαντική είναι η δουλειά που γίνεται για την στελέχωσή της και ο Παναθηναϊκός μέχρι στιγμής τα έχει πάει περίφημα.

Εχει πάρει 10 με τόνο! Αυτή είναι η αλήθεια! Διότι όπως και να το κάνουμε, αν τα βάλουμε κάτω τα πράγματα έχει ήδη 3/3.

[ads2]

Δηλαδή ενέταξε στο δυναμικό του, τους Τζέιμς, Σίνγκλετον, Μπουρούση τους οποίους είχε στην κορυφή της λίστας του από την αρχή του πλάνου του, έκανε υπομονή, έδειξε και στους 3 πόσο πολύ τους ήθελε και τους έντυσε στα πράσινα. Χρειάστηκαν αρκετές ώρες διαπραγματεύσεων και επιμονής με τις συγκεκριμένες μεταγραφικές υποθέσεις να αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Από εκεί και πέρα, οι «πράσινοι» επιχείρησαν να κάνουν άλλο ένα… μπαμ με την απόκτηση του Βίκτορ Κλαβέρ, αλλά από τη μία ο μάνατζερ που «αγόρασε» χρόνο όπως αποδείχθηκε, από την άλλη η Μπαρτσελόνα ή αν προτιμάτε η μετακίνηση του Αμπρίνες στην Οκλαχόμα που διευκόλυνε την κατάσταση στους «μπλαουγκράνα», δεν συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση ενός ακόμη δυνατού deal. Αλλά τι είχε, τι έχασε ο Παναθηναϊκός. Σιγά μην… έσκαγε για έναν παίκτη (φυσικά άκρως ποιοτικό). Ισα, ίσα. Ουδέν κακό, αμιγές καλού! Με τα χρήματα που θα δαπανούσε για πάρτη του, θα επιχειρήσει να αποκτήσει δύο ποιοτικότατους παίκτες που θα τονώσουν το αμυντικό κομμάτι της ομάδας, αλλά και την αθλητική της ταυτότητα. Ο ένας θα είναι ο Μαρκοϊσβίλι ο οποίος και το τρίποντο έχει στο… αίμα του και «σκυλί» είναι στην άμυνα (είναι… μανούλα και στα μις-ματς) και γρήγορος παίκτης είναι. Υπογραφές δεν έχουν πέσει ακόμα, αλλά όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι αυτό θα γίνει πραγματικότητα και έτσι ο Γεωργιανός γκαρντ-φόργουορντ που θυμίζει πολύ τον Ματσιούλις, θα ντυθεί στα πράσινα.

Η επόμενη και τελευταία κίνηση – εκτός απροόπτου πάντα – θα είναι η απόκτηση ενός 4αριου που θα δίνει έξτρα ενέργεια σε άμυνα κατά κύριο λόγο. Φυσικά δεν υπάρχει λόγος για βιασύνη. Οι «πράσινοι» θα κινηθούν για την απόκτηση ενός ξένου με κοινοτικό διαβατήριο από το ΝΒΑ. Εκτός και αν αλλάξει κάτι στην γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ που θα γίνει την Τετάρτη (20/7) στο θέμα των ξένων. Δηλαδή δεν αποκλείεται το 4+2, να αλλάξει.

Οπως και να έχει, το θέμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός στην μετά-Διαμαντίδη εποχή και μετά την απώλεια του δεύτερου σερί πρωταθλήματος, έχει μπει πιο αποφασισμένος, πιο πεισμωμένος αυτό το καλοκαίρι, αλλά με καθαρό μυαλό και επιτυχία στις διαπραγματεύσεις για την απόκτηση μονάδων από το… πάνω ράφι. Το τι θα γίνει του χρόνου, αυτή είναι μια άλλη ιστορία, αλλά οι προϋποθέσεις για κάτι διαφορετικό υπάρχουν. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και η πρόκληση του υπερ-πρωταθλήματος της Ευρωλίγκας.

Πηγή: sportit.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News