Εξάστερε... όχι πάλι!

Εξάστερε... όχι πάλι!

Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν πει πολλά σοφά λόγια. Ανάμεσά τους εκείνο το περίφημο: «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

Να πούμε την αμαρτία μας, ο Παναθηναϊκός το πέρασε αυτό το στάδιο, καθώς ήδη μετράει δυο ήττες στα δυο ματς που έδωσε στην πρώτη φάση με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν.

[ads2]

Και σήμερα (7μ.μ., NS2), στο «Basket Hall» του Κράσνονταρ, καλείται να πάρει το αίμα του πίσω. Να δείξει ότι είναι πια σοφός και ξέρει πώς να εξουδετερώσει την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, να μην αφήσει το κακό να… τριτώσει. Και να πάρει μια νίκη που θα είναι πραγματικό βάλσαμο, καθώς θα τον κάνει και να εξιλεωθεί για το ναυάγιο με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ αλλά και θα του δώσει άλλον αέρα εν όψει της μετωπικής με τον Ολυμπιακό, τη Δευτέρα στο ΣΕΦ, για το πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε μετά το κάζο με του Σέρβους ότι έχει αρχίσει να σηκώνεται στα πόδια του. Πήρε σβάρνα τον Αρη στο ΟΑΚΑ, δείχνοντας πως, όταν θέλει, μπορεί να παίξει άμυνα και εξαιρετικό μπάσκετ, να πάρει τα ριμπάουντ, να μην αναλώνεται σε αργές επιθέσεις και χωρίς καμία κίνηση σε αυτές, να σουτάρει με μεγάλα ποσοστά. Μα, το πιο σημαντικό, να δείξει ότι έχει καρδιά και ψυχή, και μέσα σε όλα φάνηκε ότι… υπάρχει ζωή και στη θέση «3», όπου οι Γιάνκοβιτς, Πάβλοβιτς φώναξαν «παρών».

Αλλο ο Αρης, βέβαια, κι άλλο η Λοκομοτίβ του Γιώργου Μπαρτζώκα. Για να αλώσει το άντρο των Ρώσων, ο Παναθηναϊκός πρέπει να δώσει το 101% των δυνάμεών του. Να πιέσει αφόρητα, να εξουδετερώσει τον πιστολέρο και κινητήριο μοχλό της Λοκομοτίβ, τον Ντιλέινι (έχει φέτος μ.ό. 17,6π., 3,3ριμπ., 5,6ασ.), να πάρει τα ριμπάουντ, η πρώτη γραμμή άμυνας να βραχυκυκλώσει την κυκλοφορία της μπάλας, να μη δώσει κανένα ελεύθερο σουτ (οι Ρώσοι έδειξαν στα δυο πρώτα ματς ότι… σκοτώνουν). Μέσα σε όλα, οι «πράσινοι» ψηλοί να μην πληρώσουν ακριβά τα αργά τους πόδια στα πικ εντ ρολ και το «τριφύλλι» να χτυπήσει πολύ μέσα από τη ρακέτα, όπου απουσιάζει ο Φεζένκο (πήρε διαζύγιο με τη Λοκομοτίβ).

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News