Έβγαλε άνετα την υποχρέωση και είναι ο ΜΟΝΟΣ που προκρίθηκε!

Έβγαλε άνετα την υποχρέωση και είναι ο ΜΟΝΟΣ που προκρίθηκε!

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την υποχρέωσή του και προκρίθηκε στα play off του Europa League με πολύ άνετο τρόπο.

Μετά από ένα ημίχρονο, που ούτε κινδύνευσε, αλλά ούτε απείλησε ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε το γκολ με καταπληκτική κίνηση και τελείωμα από τον Ιμπάρμπο ύστερα από ωραία πάσα του Μπεργκ και ουσιαστικά τελείωσε την υπόθεση-πρόκριση.

[ads2]

Στη συνέχεια είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες και για άλλα γκολ και τελικά το δεύτερο το έβαλε ο Μπεργκ με ωραίο πλασέ από πάσα του Γουακάσο. Μετά το 0-2 η ομάδα χαλάρωσε η ΑΙΚ ήθελε να βάλει ένα γκολ, αλλά δεν το έβαλε πάρα τις ευκαιρίες, που είχε.

Η ουσία είναι, ότι η πρόκριση ήρθε και αυτό μετράει. Είπαμε. Τώρα το καλοκαίρι δεν μετράει η απόδοση παρά μόνο το αποτέλεσμα. Και η πρόκριση-υποχρέωση ήρθε πολύ άνετα απέναντι σε μία ομάδα, που ναι μεν δεν είναι τίποτα σπουδαίο, αλλά έχει ρυθμό, έχει 20-22 παιχνίδια στα πόδια της και είναι τρίτη στο Σουηδικό πρωτάθλημα. Ο περσινός Παναθηναϊκός αυτή την ομάδα τέτοια εποχή (με την τακτική οργάνωση που έχει φέτος και όχι έτσι όπως ήταν πέρυσι), μπορεί να μην την πέρναγε. Φέτος την πέρασε με άνεση. Είναι φανερό, ότι η ομάδα έχει ποιότητα στο κέντρο και την επίθεση με Λεντέσμα, Γουακάσο, Ιμπάρμπο, που ήρθαν και δένουν άμεσα με τους συμπαίκτες τους. Το 3-4-2-1 η 3-5-2 βοηθάει την ανασταλτική λειτουργία με τον Μολέδο να είναι ο ηγέτης η μορφή στην άμυνα, όπως φάνηκε και χθες. Ο Ιβανόφ ναι και χθες φάνηκε σε κάποιες φάσεις να κολλάει το μυαλό του, αλλά να περιμένουμε ακόμα, διότι κανείς παίκτης δεν κρίνεται από τις αρχές Αυγούστου.

Είναι φανερό, ότι ο φετινός Παναθηναϊκός είναι σοβαρός, συγκεντρωμένος στον στόχο, οι παίκτες έχουν ξεκάθαρους ρόλους και σε αυτά τα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια η ομάδα δεν έχει σχέση με αυτό που βλέπαμε στην περασμένη σεζόν. Είναι, όμως, ακόμα αρχή. Βήμα, βήμα βλέπουμε και κρίνουμε.

Πάντως ο Παναθηναϊκός είναι και πάλι εδώ και είναι η μοναδική ελληνική ομάδα, που νίκησε σε αυτή την φάση και μάλιστα δύο φορές. Είναι η μοναδική ελληνική ομάδα, που πήρε την πρόκριση σε αυτή την φάση, πέτυχε τρία γκολ και δεν δέχθηκε κανένα.

Θετικά δείγματα είναι αυτά και πλέον κοιτάμε παρακάτω. Τα play off και την πρόκριση στους ομίλους, που είναι απαραίτητη, για να έχει σημασία και αξία και η πρόκριση επί της ΑΙΚ.

*Του βγήκε του Στραματσόνι η έμπνευση να βάλει αριστερό μπακ-χαφ στην αρχή τον Γουακάσο. Ήταν από τους καλύτερους, μαζί με τους Μπεργκ, Ιμπάρμπο, Μολέδο και τον Λουντ, που εξελίσσεται σε σημαντική μονάδα για την ομάδα.

Πηγή: Gazzetta.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News