Έβαλε τέλος στην καριέρα του ο Στράτος Περπέρογλου

Περπέρογλου: «Έτρεμα στο ΟΑΚΑ σαν παίκτης του Ολυμπιακού»

Μετά τον Τέπιτς και ο Στράτος Περπέρογλου αποσύρθηκε οριστικά από τα παρκέ με τον ίδιο να κάνει τη σχετική ανακοίνωση στο Instagram.

Ο Περπέρογλου κατέκτησε δύο τρόπαια Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό (2009, 2011) και αποτέλεσε σημαντικός παίκτης «κλειδί» για τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στην πενταετία που αγωνίστηκε. Ακόμη, με το Τριφύλλι κατέκτησε 4 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα.

Ο Έλληνας σμολ φόργουορντ, σε ηλικία 36 ετών, ανακοίνωσε πως δεν θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν, βάζοντας τέλος στην πλούσια καριέρα του

Αναλυτικά, ο Περπέρογλου αναφέρει:

“Πάνω από ένας χρόνος πέρασε από την τελευταία φορά που έπαιξα σε επίσημο ματς. Ο κορωνοϊός έφερε την καριέρα μου σε αδιέξοδο με απρόβλεπτο τρόπο. Πάνω από 20 χρόνια της ζωής μου ήμουν στο άθλημα που αγαπώ. Το μπάσκετ με πήγε σε όλο τον κόσμο και συνεργάστηκα με μερικούς από τους πιο ταλαντούχους και επιτυχημένους παίκτης και προπονητές.

Με πήγε σε ομάδες που σέβομαι και μου χάρισαν χρυσές στιγμές που θα θυμάμαι για πάντα. Τρεις Euroleagu, ψηλές κορυφές. Ταπεινότητα και ευγνωμοσύνη για την πορεία μου. Το χέρι του Θεού ποτέ δεν με άφησε, ούτε την οικογένεια μου και έφτασα εκεί όπου έδειχνε αδύνατο. Το σχέδιο του είναι να γίνω επαγγελματίας μπασκετμπολίστας. Σαν νέο παιδί στην Καβάλα ποτέ δεν φαντάστηκα την πορεία μου αλλά και της οικογένειάς μου. Τα μέρη που πήγε, τα όνειρα που έγιναν πραγματικότητα.

Δεν θα γινόταν χωρίς θυσίες. Κάθε γονιός ένας αθλητή ξέρω πως από το ξεκίνημα είναι μια δέσμευση της οικογένειας, ένα μονοπάτι που παίρνεις και χάνεις πράγματα. Δεν είναι εύκολο μονοπάτι. Να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους που με υποστήριξαν ή και με καταράστηκαν κάποιες φορές στο ματς. Πέρυσι ήταν μια χρονιά χωρίς φιλάθλους και κανείς δεν το ήθελε. Οι φίλαθλοι φέρνουν την καρδιά και την ψυχή στα γήπεδα. Ευχαριστώ προπονητές που έμαθα πολλά για το μπάσκετ και τη ζωή. Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου που μοιραστήκαμε τα καλύτερα και τα χειρότερα. Είναι αδέρφια. Στους γονείς και στον αδερφό μου που πάντα ήταν δίπλα μου, οι κορυφαία φίλαθλοι μου. Στην γυναίκα και τα παιδιά μου, τι πορεία ήταν αυτή. Είμαι ενθουσιασμένος για το νέο κεφάλαιο και τι χαρά να το μοιράζομαι μαζί σας. Και ευχαριστώ τον Θεό που του χρωστάω τα πάντα. Τα καλύτερα έρχονται”.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News