Europe Cup: Μία ανάσα από τους 8 το Τριφύλλι

Europe Cup: Μία ανάσα από τους 8 το Τριφύλλι

Νέος θρίαμβος για την γυναικεία ομάδα πινγκ πονγκ του Παναθηναϊκού που επικράτησε με 3-0 της LZ Λιντς Φρόσμπεργκ στην Αυστρία και πλέον βρίσκεται μία… ανάσα από τα προημιτελικά του Europe Cup γυναικών 2022-2023.

Με σπουδαία συνολικά εμφάνιση ο Κυπελλούχος Ελλάδας 2022 επιβλήθηκε την Δευτέρα 14/11 το βράδυ της LZ Λιντς Φρόσμπεργκ και έκανε «άλμα» για την πρόκριση στην τελική 8άδα, εκεί όπου θα μείνουν οι 4 καλύτερες ομάδες της συγκεκριμένης διοργάνωσης και θα συμπληρώσουν το ταμπλό ισάριθμες ομάδες από τα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το αποτέλεσμα για την 3η φάση του Europe Cup είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπεί στη ρεβάνς της προσεχούς Παρασκευής 18/11 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας κι έτσι μετά την κατάκτηση του Europe Trophy το περασμένο καλοκαίρι οι αθλήτριες του Παναθηναϊκού είναι πολύ κοντά σε μία ακόμα ευρωπαϊκή διάκριση.

Υπενθυμίζουμε πως ο Παναθηναϊκός είχε αρχίσει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια αυτή τη σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ, με μία συμμετοχή ιστορική γενικά για την επιτραπέζια αντισφαίριση της χώρας. Αποκλείστηκε στα γκρουπ του σταδίου 1 αλλά απέκτησε το δικαίωμα να συνεχίσει στα γκρουπ του σταδίου 2 στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση. Εκεί προκρίθηκε με πρωτιά από τον δικό του όμιλο κι έτσι βρέθηκε στην πρώτη 12άδα του Europe Cup. Την LZ Λιντς Φρόσμπεργκ, που έχει προχωρήσει από δύο φάσεις ομίλων (στην πρώτη αγωνίστηκε και η Χρυσή Φωτιάδου, που πρόσφατα διέκοψε τη συνεργασία με το σωματείο), κλήθηκαν ν’ αντιμετωπίσουν το βράδυ της Δευτέρας, η Κωνσταντίνα Παρίδη, η Κατερίνα Τόλιου και η Σλοβένα Άνα Τοφάντ. Από την άκρη του πάγκου σε έναν ακόμα ευρωπαϊκό αγώνα ο Λευτέρης Μάκρας είδε την ομάδα ν’ αποδίδει εξαιρετικά και να φτάνει στο ευρύ 3-0, που διευκολύνει το έργο της εν όψει του δεύτερου ματς.

Η Τοφάντ και η Τόλιου έδωσαν «αέρα» δύο νικών στον Παναθηναϊκό χάνοντας μόλις ένα επί μέρους σετ και η Παρίδη ήρθε από τη θέση 3 να κάνει το ιδανικό τελείωμα. Βρέθηκε πίσω με 1-2 σετ και επικράτησε στο τέλος με το σύστημα του 6ου νικηφόρου πόντου στο 5ο σετ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Λιντς Φρόσμπεργκ-Παναθηναϊκός 0-3:

Αντρέα Πάβλοβιτς-Άνα Τοφάντ 1-3 (8-11, 5-11, 11-4, 3-11)

Παντίτα Πινιοπιζάν-Κατερίνα Τόλιου 0-3 (9-11, 8-11, 9-11)

Αναστασία Ραντιόναβα-Κωνσταντίνα Παρίδη 2-3 (8-11, 11-9, 14-12, 5-11, 2-6)

Στην αποστολή βρίσκεται και ο team manager της επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Παναθηναϊκού Σωτήρης Χούμος. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την Παρασκευή 18/11, στη σάλα του κλειστού γυμναστηρίου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με ώρα έναρξης 12:00.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News