EuroLeague: «Τότε θα ξαναρχίσουν οι αγώνες, ίσως με άλλο format»

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα: 81-92 (Highlights/vid)

Μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης, η EuroLeague εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξηγεί ότι στόχος είναι να συνεχιστεί η διοργάνωση μόλις καταστεί εφικτό.

Όπως τονίστηκε στη σχετική ανακοίνωση, προτεραιότητα παραμένει η κανονική ολοκλήρωση της σεζόν με το υπάρχον format, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, δηλαδή να γίνουν κανονικά οι εναπομείνασες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου και στη συνέχεια τα playoffs και το Final Four, ακόμα κι αν χρειαστεί να γίνει υπέρβαση των αρχικών ημερομηνιών.

Ενδεχόμενες αλλαγές στο format υπάρχουν στο τραπέζι, ωστόσο θα ενεργοποιηθούν μόνο αν το απαιτήσουν οι συνθήκες, οι οποίες θα επανεκτιμηθούν στη συνέχεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας:

– Οι διοργανώσεις θα αρχίσουν και πάλι μόλις το επιτρέψει η κατάσταση ώστε να υπάρχουν και πάλι οι καλύτερες συνθήκες υγείας και ασφάλειας για όλους τους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τις συστάσεις των αρμόδιων υγειονομικών αρχών και των τοπικών κυβερνήσεων.

– Προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθεί η Ευρωλίγκα για την σεζόν 2019-20 με το υπάρχον φορμάτ της, με τους αγώνες της κανονικής περιόδου, τα Playoffs και το Final 4. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι θα ολοκληρωθεί μετά τις αρχικά προγραμματισμένες ημερομηνίες του Μαΐου. Η συχνότητα των παιχνιδιών ενδέχεται να συμπυκνωθεί, εάν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο. Το ίδιο ισχύει και για το EuroCup.

– Θα συνεχιστεί η ανάλυση εναλλακτικού συστήματος διεξαγωγής που θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί μόνο εάν το απαιτήσει η κατάσταση.

– Θα προταθούν κοινές πολιτικές και αρχές στην Ένωση Παικτών Ευρωλίγκας, όπως και στο Προεδρείο των Προπονητών, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την πιθανή επιστροφή παικτών και προπονητών στις πόλεις της χώρας τους, συμπεριλαμβανομένης της προσαρμογής των μισθών κατά τη διάρκεια των αναστολών των αγώνων.

– Οι κανονισμοί για το Financial Stability & Fair Play θα γίνουν πιο ευέλικτοι έως ότου υπάρξει μεγαλύτερη βεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News