Euroleague: Θα ξεπεράσει σε ασίστ ο Καλάθης τον Διαμαντίδη;

Καλάθης: «Είπα στον Διαμαντίδη ότι έμαθα από τον καλύτερο!»

Προ των πυλών η Euroleague 2019/20, με τον «Εξάστερο» να είναι έτοιμος για μια συναρπαστική χρονιά και τον Καλάθη να… κυνηγάει τον Διαμαντίδη…

Τι είχε πει ο Καλάθης για Διαμαντίδη

«Ήταν απίστευτο να παίζεις μαζί με τον Διαμαντίδη, γιατί δεν είναι καθόλου εγωιστής ως παίκτης», είχε πει ο Καλάθης. «Δεν χρειαζόταν καν να σουτάρει την μπάλα για να καθοδηγήσει την ομάδα του. Όλοι αγαπούν να παίζουν μαζί του. Ήταν απίστευτος στην άμυνα και μπορούσε να… εξουδετερώσει τον καλύτερο παίκτη κάθε ομάδας πολύ εύκολα.

Έκανε δύσκολο για τον άλλο το σκοράρισμα, τόσο κοντά, όσο και μακριά από την μπάλα. Ήταν εξαιρετικός σε αυτό. Είχε μεγαλύτερη επιρροή στο παιχνίδι μου, επειδή έπαιζα μαζί του για πολλά χρόνια, έκανα προπονήσεις μαζί του κάθε μέρα. Σίγουρα με ενέπνευσε πολύ κι έμαθα πολλά από εκείνον».

Αυτή ήταν μονάχα μια από τις πολλές φορές που ο Νικ Καλάθης, ηγέτης του Παναθηναϊκού στη μετά-Μητσάρα εποχή, εξέφρασε το θαυμασμό του για τον 3D. Έχει δηλώσει ότι θέλει να τον ξεπεράσει, «ανταμοίβοντάς» τον κατά κάποιο τρόπο για όσα του έμαθε.

Η «μάχη» των ασίστ

Υπάρχει μια άτυπη κόντρα ανάμεσά τους στον πίνακα των assistmen της Euroleague. Με 1255 σε 278 αγώνες ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι δεύτερος στη σχετική λίστα, με τους Ερτέλ, Τεόντοσιτς, Ροντρίγκεθ και Γιούλ να ακολουθούν.

Στην έβδομη θέση βρίσκεται ο εμβληματικός ηγέτης του Παναθηναϊκού, ο Νικ Καλάθης. Σε 183 αγώνες στη Euroleague έχει βγάλει 1005 ασίστ. Ο Καλάθης κάνει back to back τα ρεκόρ στη συγκεκριμένη κατηγορία. Τη σεζόν 2017/18 έβγαλε σε 31 ματς 249 ασίστ και την περσινή αγωνιστική περίοδο, που ήταν σε δαιμονιώδη φόρμα, έβγαλε 286 ασίστ σε 33 αγώνες.

Θα ξεπεράσει ο Καλάθης τον Διαμαντίδη;

Ακόμα 250 ασίστ χρειάζεται να βγάλει ο Νικ Καλάθης, για να ξεπεράσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη στη λίστα της Euroleague. Αν έχει και φέτος τις περσινές επιδόσεις, τότε θα το πετύχει πανηγυρικά. Αν πάλι έχει αντίστοιχα στατιστικά με της περασμένης περιόδου, θα… χτυπήσει δοκάρι! Μια από τις κορυφαίες στοιχηματικές έχει βγάλει αποδόσεις για την εν λόγω Παναθηναϊκή «μονομαχία».

Πότε θα ξεπεράσει στις ασίστ (Euroleague) ο Καλάθης τον Διαμαντίδη;

Και μιας που γίνεται λόγος για την φετινή Euroleague, με το πρώτο τζάμπολ της να έρχεται την προσεχή Πέμπτη… Δείτε εδώ τη σούπερ προσφορά* για τα μακροχρόνια στοιχήματα στη Euroleague 2019/20, μέσα από την οποία μοιράζονται κορυφαία δώρα* κάθε αγωνιστική!

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

21+ ετών /ΚΕΘΕΑ: 2109215776/Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC/ Η συχνή συμμετοχή στα παίγνια εκθέτει τους συμμετέχοντες στον κίνδυνο εθισμού και απώλειας περιουσίας

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News