Ευρωλίγκα: "Αν ξαναγίνει επίθεση, δεν θα ξαναγίνουν αγώνες στην Ελλάδα"

Κωμικός ο Τούρκος διαιτητής: Βλέπει «οπαδούς του Παναθηναϊκού» πίσω από την επίθεση στο Λαμόνικα

Με ανακοίνωσή της η EuroLeague πήρε θέση για την επίθεση στο ταξί που επέβαιναν οι διαιτητές του αγώνα Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα, τονίζοντας πως αν γίνει παρόμοιο περιστατικό δεν θα ξαναγίνουν αγώνες στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει:

”Μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ-Μπαρτσελόνα για την 25η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Turkish Airlines EuroLeague στην Αθήνα, δύο άτομα προκάλεσαν μια δειλή, εγκληματική επίθεση, σπάζοντας ένα παράθυρο του ταξί που μετέφερε τους διαιτητές από το ΟΑΚΑ το ξενοδοχείο τους. Ευτυχώς και οι τρεις διαιτητές, ο υπεύθυνος διαιτησίας και ο οδηγός του ταξί είναι εντάξει. Μετά την επίθεση, η Ευρωλίγκα επικοινώνησε απευθείας με την Ελληνική Αστυνομία, η οποία εγγυήθηκε την ασφάλεια των διαιτητών μέχρι την αναχώρησή τους από την Ελλάδα

Η Ευρωλίγκα θα ήθελε να δηλώσει ότι:

H Ευρωλίγκα και όλες οι ομάδες που συμμετέχουν καταδικάζουν βίαιες πράξεις οποιασδήποτε μορφής και θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν πολιτική μηδενικής ανοχής.
H Ευρωλίγκα θα στηρίξει την αστυνομική έρευνα για την επίθεση. Σε περίπτωση που εντοπιστούν τα δύο άτομα, θα απαγορευτούν καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους να παρευρεθούν σε οποιοδήποτε παιχνίδι / γεγονός της Ευρωλίγκας, με την επιφύλαξη τυχόν πρόσθετων δικαστικών διαδικασιών.
H Ευρωλίγκα θα υποστηρίξει τους τρεις διαιτητές και τον υπεύθυνο διαιτησίας σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια θελήσουν να προβούν.
H Ευρωλίγκα θα συνεχίσει να προωθεί ένα υγιές, φιλικό και χαλαρό περιβάλλον, στο οποίο θα πρέπει να διεξάγονται όλα τα παιχνίδια, με γνώμονα την ασφάλεια των ομάδων, των διαιτητών και του διαπιστευμένου προσωπικού.

Η Ευρωλίγκα θα επιδιώξει την συνεργασία με τις ομάδες και τις τοπικές αρχές, για να αποτρέψει τέτοια περιστατικά στο μέλλον. Παρόλο που το περιστατικό αυτό είναι πρωτοφανές στα 20 χρόνια της Ευρωλίγκας, αν συμβεί κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα, αυτό σημαίνει πως η ασφάλεια και το ασφαλές περιβάλλον για τις φιλοξενούμενες ομάδες, διαιτητές και άλλα μέλη, δεν μπορούν να διασφαλιστούν. Γι’ αυτό, η Ευρωλίγκα θα αξιολογήσει άμεσα τη περίπτωση να μετακινηθούν όλα τα επόμενα παιχνίδια των διοργανώσεών της εκτός Ελλάδας”.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News