Έτσι θέλει τον Παναθηναϊκό ο Δώνης - Ο τρόπος παιχνιδιού και τα σχήματα

Έτσι θέλει τον Παναθηναϊκό ο Δώνης - Ο τρόπος παιχνιδιού και τα σχήματα

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού πλησιάζει προς το τέλος του, με τον Γιώργο Δώνη να έχει… αποκαλύψει κάποιες σκέψεις, αναφορικά με τον τρόπο παιχνιδιού του τριφυλλιού τη νέα σεζόν.

Ο φετινός Παναθηναϊκός δεν θα είναι όπως πέρυσι. Η ομάδα έχει κάνει -και θα κάνει- ποιοτικές μεταγραφές, κάτι που επιτρέπει να γίνουν σκέψεις για έναν Παναθηναϊκό διαφορετικό από τον περσινό.

Ο Δώνης επιθυμεί να δει τη νέα σεζόν έναν Παναθηναϊκό περισσότερο επιθετικό, που θα έχει τη μπάλα στα πόδια του, ορίζοντας τον ρυθμό των αγώνων. Στο τεχνικό κομμάτι, η δημιουργία είναι αυτή που θα ξεκλειδώσει πολλά παιχνίδια για αυτό και ο τομέας αυτός έχει δουλευτεί πολύ στην προετοιμασία.

Αυτός είναι και ο λόγος που βλέπουμε περισσότερο το 4-3-3 στα φιλικά. Με δύο επιθετικούς χαφ που θα είναι πολύ δημιουργικοί και θα μπορούν να απειλήσουν, με τους ακραίους να πατούν περιοχή, ώστε να υπάρχει… κόσμος στην περιοχή του αντιπάλου.

Από εκεί και πέρα, έχουμε δει ακόμη το 4-2-3-1, αλλά και το 5-4-1, σχήμα που ίσως το δούμε φέτος κυρίως στα ντέρμπι.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News