Έτσι θα έρθει σερί νικών στον Παναθηναϊκό

Έτσι θα έρθει σερί νικών στον Παναθηναϊκό

Τι χρειάζεται να συμβεί μέχρι να συμπληρώσει ο Παναθηναϊκός ένα σερί νικών που θα ελαφρύνουν την ατμόσφαιρα στο Κορωπί; Νομίζουμε ότι η ομάδα κι ο προπονητής πρέπει να καταλήξουν στο τι θέλουν να κάνουν: μιλάμε για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.

Δεν είναι κακό να πεις «πάμε να κρατήσουμε σε τρία ματς το μηδέν και ό,τι προκύψει», ούτε είναι απαραίτητο λάθος να πεις «πάμε να σκοράρουμε σε πολλά παιχνίδια μια φορά -τουλάχιστον- περισσότερο από τον αντίπαλο».

Και η μία συνταγή και η άλλη τακτική για να αποδώσουν πρέπει να βασίζονται σε μια κοινή θέληση. Αυτό είναι το ζητούμενο, ακόμα θυμόμαστε μια συνέντευξη του Κώστα Τριανταφυλλόπουλου το καλοκαίρι του 2014: «Τότε» ,έλεγε, «ξέραμε ποιοι ήμασταν και τι ακριβώς μπορούσαμε να πετύχουμε, τα καταφέραμε παρά την έντονη αμφισβήτηση».

Πάνω σε εκείνη την ενδοσκοπική βεβαιότητα χτίστηκε η κατάκτηση του κυπέλλου κι η εξαιρετική πορεία του κλαμπ στο πρωτάθλημα στο β΄ γύρο. Η τωρινή ομάδα είναι περισσότερο επιθετικοβαρής και δεν έχει εσωτερικά διλήμματα.

Ας μας επιτραπεί η υπεραπλούστευση, προφανώς στο συγκεκριμένο ρόστερ οι μπροστινοί είναι καλύτεροι παίκτες όμως αυτό δεν αποκλείει το να θες και κάτι ακόμα. Ομολογούμε ότι στις μέρες Πογιάτος αυτό το «τι θέλουμε» να παίξουμε δεν μας έγινε σαφές: μας φάνηκε ότι γενικά γουστάραμε να δώσουμε λίγο παραπάνω βάρος στην επίθεση, αλλά αυτό δεν υπηρετήθηκε από όλους.

Κάποιοι έκαναν κάτι και κάποιοι κάτι άλλο κι η σύγχυση έφερε ταραχή, λάθη στα μετόπισθεν, μηδέν ανάπτυξη, οικτρό θέαμα κι εν τέλει…καρατομήσεις!

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News