Έτσι να «χτυπήσει» τον Ολυμπιακό!

Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός κανάλι ώρα: Η τηλεοπτική μετάδοση

Μας άρεσε στη Ρωσία που ο πάγκος βλέποντας το Νέντοβιτς “εκτός” και το τρίποντο να έχει μια μεγάλη επιγραφή που έλεγε “closed για σήμερα” στράφηκε στον πιο ωμό, κάθετο και “χτιστό” παίκτη στους ψηλούς, τον Παπαπέτρου, ο οποίος άνοιξε την δίοδο επικοινωνίας με το καλάθι.

Αυτό για να καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει στο ρόστερ αθλητής με scoring abilities που σε τέτοιες περιπτώσεις δεν κολώνει να “χτυπηθεί” με τα μυώδη κορμιά και να δημιουργήσει μόνος του δρόμους για το καλάθι.

Για τον φετινό Παναθηναϊκό -ακόμα κι αν του λείπει η ποιότητα άλλων ετών -είναι σημαντικό να παραμείνει επιθετικός και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Σάικς, ο Τζάκσον, ο Νέντοβιτς, ο Φόστερ μπορούν να αποτελέσουν το βαρύ χαρτί της ομάδας στο ανοιχτό γήπεδο φτιάχνοντας με τον δικό τους ιδιαίτερο αλλά αποτελεσματικό (θέλουμε να ελπίζουμε) τρόπο το fast break των πρωταθλητών.

Όταν ρολάρει η ομάδα θα δoθεί προβάδισμα στον Παναθηναϊκό σε πολλά πεδία, ιδίως στο ψυχολογικό. Σε περίπτωση που η ομάδα νικήσει την Παρασκευή θα νιώσει αρκετά δυνατή.

Οι γηπεδούχοι -εκτιμούμε ότι- θα συνεχίσουν στο ίδιο πλάνο προσπαθώντας με την άμυνα τους να δώσουν χαρακτήρα σκόρερ κι όχι δημιουργού στους playmakers, θα χρειαστούν σίγουρα περιφερειακό σουτ για να ανοίξουν μια κλειστή άμυνα η οποία θα “ταμπουρωθεί” (εφόσον ευνοούν οι συνθήκες) για να ματσάρει τους μεγάλους χρόνους κάποιων σχημάτων στα αμυντικά rotations ενώ κι ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να κατεβάσει χαμηλά τη παραγωγικότητα του αντιπάλου χτυπώντας στο …γήρας Πρίντεζη, Σπανούλη.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News