Έτσι...κερδίζουν οι ξεγραμμένοι! Το πιο καρυδάτο πρωτάθλημα της πράσινης ιστορίας

Και τώρα ρουφιάνοι κάψτε τα ημερολόγια για τα... ξενύχτια!

Το πρωτάθλημα βάφτηκε πράσινο και ο Παναθηναϊκός πανηγυρίζει το πιο καρυδάτο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Γράφει ο Παναγιώτης Χριστουλάκης

Οι “πράσινοι” στα δύο πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν ήταν ισοπεδωτικοί και κέρδισαν εύκολα, τόσο στο ΟΑΚΑ (2-2), όσο και στο ΣΕΦ (2-3) σε ένα πρωτάθλημα που θύμισε εποχές ’99!

Φυσικά, το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας πιστώνεται στον Τσάβι Πασκουάλ, για τον οποίο είχα ζητήσει ουκ λίγες φορές ότι χρειάζεται στήριξη και υπομονή.

Μέχρι και πριν το 5ο ματς με το ΣΕΦ τα “loser”, “άχρηστος”, “δεν κάνει” έδιναν και έπαιρναν. Και βγάλαμε “άχρηστο” έναν προπονητή που σε 8 σεζόν στην Μπάρτσα κατέκτησε 12 επίσημους τίτλους (και 7 Λίγκες Καταλονίας). Τέσσερα πρωταθλήματα, τρία κύπελλα, τέσσερα σούπερ καπ και 1 Ευρωλίγκα. Στις 8 αυτές σεζόν πήγε και 5 φορές φάιναλ φορ και το κατέκτησαν την μοναδική φορά που πήγε τελικό. Όχι και λίγα πράγματα για κάποιον που, σύμφωνα με την Εuroleague, ανήκει στους δέκα καλύτερους προπονητές στην ιστορία της διοργάνωσης! Φυσικά, πολλοί ξεχνάνε πως πέρα από τον Ομπράντοβιτς και τον Μεσίνα, κανένας άλλος προπονητής δεν έχει κατακτήσει πάνω από μία Euroleague!

Επιστρέφουμε στο πρωτάθλημα. Ο Τσάβι Πασκουάλ πήρε μία ομάδα που ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε (το παραδέχθηκε και ο Καλάθης), που είχε τραυματισμούς, είχε ελλείψεις στα γκαρντ, είχε παίκτες που δεν ταιριάζουν/δεν του κάνουν και αντιμετώπισε και μία εικόνα διάλυσης μετά τα όσα έγιναν με την Φενέρ. Παρόλα αυτά παρουσίασε μία ομάδα που ήταν καλύτερη και στα πέντε παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό! Ειδικότερα στα τελευταία δύο, ήταν ξεκάθαρη η ύπαρξη πλάνου και ανωτερότητας.

Επίσης σημαντικό ήταν πως στα τελευταία δύο παιχνίδια, παίκτες με σκαμπανεβάσματα στη σεζόν (Καλάθης, Τζέιμς) ήταν σε καλή κατάσταση και βοήθησαν πραγματικά την ομάδα.

Πλέον, ο Καταλανός κόουτς θα έχει όλη την ηρεμία να διαλέξει το ρόστερ που επιθυμεί και να πάμε του χρόνου για μεγαλύτερα πράγματα!

Υ/Γ: Απογοήτευση τα όσα βλέπω να γίνονται και να μην γίνονται στο ποδόσφαιρο. Χωρίς παρεξήγηση, αλλά δεν βλέπω φως. Αμφιβάλλω για το κατά πόσο όντως παραχωρούνται οι μετοχές (π.χ. ο χρεωμένος ΠΑΟΚ βρήκε πιο γρήγορα επενδυτή από ότι εμείς). Αμφιβάλλω για τα ονόματα που “παίζουν” για τον Παναθηναϊκό. Παίκτες “λίγοι” όπως οι Κολοβέτσιος, Μασούντ, Λιλά κ.ο.κ.. Μακάρι να αλλάξει κάτι δραματικά, αλλά δεν το κόβω… Κρίμα και αξίζει στήριξη ο Μαρίνος

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News