Ετσι είδα τον Ουίλιαμς...

Ετσι είδα τον Ουίλιαμς...

Τo παιχνίδι με τον Αρκαδικό δεν είναι ακριβές δείγμα γραφής, αλλά κάποια συμπεράσματα βγήκαν για τον νέο Παναθηναϊκό, που δημιουργείται, καθώς και τον Ελιοτ Ουίλιαμς, ο οποίος έκανε ντεμπούτο.

Κατ’ αρχάς γενικώς είναι πρόωρο να εκφέρουμε ασφαλείς απόψεις για την καινούρια κατάσταση, που προκύπτει στους “πράσινους”.

[ads2]

Ο Χέινς είναι δεν είναι 20 μέρες στην Ελλάδα, ο Ουίλλιαμς μόλις το προηγούμενο Σάββατο έφθασε στην Αθήνα, ο σέντερ ακόμη αναζητείται (με τον Βινς Χάντερ να είναι το φαβορί) και όπως αναφέραμε ο Αρκαδικός δεν είναι και ο πλέον δυνατός αντίπαλος για να εξαχθούν σοβαρά συμπεράσματα.

Από κει και πέρα, όμως, έχουμε έναν Παναθηναϊκό, που έχει πλέον πολύ μεγάλη δημιουργία από την περιφέρεια. Ο Χέινς φτιάχνει φάση και κυρίως μπορεί να σουτάρει πολύ καλά από το τρίποντο, ο Ουίλιαμς είναι πιο πολύπλευρος παίκτης, έχοντας κι αυτός το τρίποντο, αλλά κυρίως διαθέτοντας ιδιαίτερη ικανότητα στο να διεισδύει. Η ικανότητά του αυτή συνδυάζεται με την “έξυπνη πάσα”, που διαθέτει. Δεν είναι Σαρούνας Γιασικεβίτσιους σε αυτό το κομμάτι, Σάρας ήταν μόνο ένας, αλλά ορισμένες πάσες, που έκανε κόντρα στους Τριπολιτσιώτες θύμισαν τον Λιθουανό αστέρα του παρελθόντος και νυν προπονητή της Ζαλγκίρις.

Μπάσκετ, όμως, δεν είναι μόνο η επίθεση, αλλά και η άμυνα. Ο Ουίλιαμς πρέπει να μάθει την συμπεριφορά της ευρωπαϊκής πραγματικότητας στην επίθεση και αυτό απαιτεί χρόνο. Εδειξε, όμως, ότι έχει διάθεση να πιέσει, να δυσκολέψει τους αντιπάλους του. Περισσότερα θα μπορούμε να πούμε όταν περάσει λίγος χρόνος ακόμα και όταν, βεβαίως, έρθουν τα πραγματικά δύσκολα και κρίσιμα ματς. Εκεί άλλωστε θα κριθεί ο Παναθηναϊκός, εκεί ο Ουίλλιαμς, εκεί άπαντες.

Την ίδια ώρα φθάνει στο τέλος του το θέμα της απόκτησης ψηλού με τον Βινς Χάντερ να είναι κοντά στο ΟΑΚΑ. Ετσι τουλάχιστον φαίνεται. Πρόκειται για τον καλύτερο ημίψηλο παίκτη του NBDL, του θυγατρικού πρωταθλήματος του ΝΒΑ, από εκεί, δηλαδή, που ήρθε και ο Ελιοτ Ουίλιαμς. Ο Χάντερ έχει ένα ξεχωριστό στοιχείο, που προϊδεάζει (αν έρθει βέβαια) για πολύ ωραία πράγματα. Εχει βγει από το UTEP, κολλέγιο, από το οποίο είχε έρθει στον Παναθηναϊκό πριν από περίπου 25 χρόνια ο Αντόνιο Ντέιβις. Ο Ντέιβις είχε πολύ καλή παρουσία στον Παναθηναϊκό, μετά πήγε στο Μιλάνο και στη συνέχεια κατέγραψε κάτι παραπάνω από σημαντική πορεία στο ΝΒΑ.

Ο Χάντερ δεν μοιάζει τέτοιου βεληνεκούς, αλλά είναι ένας undersized ψηλός, που πάει στο ριμπάουντ, τελειώνει καλά τις φάσεις και στην άμυνα κάνει αυτά, που θέλει ο Τζόρτζεβιτς. Είναι ο γρήγορος ψηλός, που ψάχνει και θέλει ο Σέρβος προπονητής. Ο Αμερικάνος είναι άπειρος, καθώς είναι στην ρούκι του χρονιά, αλλά είναι και διψασμένος για διάκριση. Εννοείται ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να κρατήσει και τον Κούζμιτς για να να μην την “πατήσει”: είπαμε ότι ο Χάντερ είναι άπειρος και από δω και πέρα υπάρχουν μόνο δύσκολα παιχνίδια. Την ίδια ώρα δεν πρέπει να χαθεί ο Παπαγιάννης, ο οποίος είναι η μεγαλύτερη προοπτική, όχι μόνο του “τριφυλλιού”, αλλά και του ελληνικού μπάσκετ γενικότερα.

Πάντα, βλέποντας τον Παπαγιάννη, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι είναι 18 ετών. Και πάντα πρέπει να θυμόμαστε τι έκαναν σε αυτή την ηλικία ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης, ο Παπαλουκάς και άλλοι μεγάλοι αστέρες. Με το απαραίτητο συμπλήρωμα ότι ο ψηλός παίκτης χρειάζεται πάντα περισσότερο χρόνο από τον κοντό για να πάρει μπροστά.

sdna.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News