«Έτσι χάθηκε ο Λεβαντόφσκι από τον Παναθηναϊκό»

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Μαντζούκας... πενταετίας!»

Ο Γιάτσεκ Γκμοχ τόνισε το πόσο κοντά είχε φτάσει ο Παναθηναϊκός στην απόκτηση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και ανέφερε τους λόγους που δεν έγινε ποτέ η μεταγραφή.

Ο Γιάτσεκ Γκμοχ τόνισε το πόσο κοντά είχε φτάσει ο Παναθηναϊκός στην απόκτηση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και ανέφερε τους λόγους που δεν έγινε ποτέ η μεταγραφή.

Ο πολύπειρος τεχνικός μίλησε στο gazzetta.gr για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και την προσπάθεια που κατέβαλε για την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.

«Τότε ψάχναμε τον ‘νέο Βαζέχα’. Ήξερα τον Λεβαντόφσκι από τις εμφανίσεις του στην Προύσκοφ. Αγωνιζόταν τότε στη Β΄ Εθνική και ήταν πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Μίλησα στον Κώστα Αντωνίου που ήταν σύμβουλος του προέδρου, Νικόλα Πατέρα για τον Λεβαντόφσκι. Σκέψου πως έχω ακόμα την ατζέντα με τις σημειώσεις μου για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Λεβαντόφσκι από ένα ματς που τον είχα παρακολουθήσει κόντρα στην Πολωνίια.

Δυστυχώς αργήσαμε να πάρουμε αποφάσεις και τότε ήταν της μόδας να αποκτούν οι ελληνικές ομάδες ποδοσφαιριστές που θεωρούνταν ως μεγάλα ονόματα. Ο Λεβαντόφσκι τότε κόστιζε αν θυμάμαι καλά περίπου 500.000 ευρώ. Μέσα σε λίγες ώρες ο παίκτης κατέληξε στην Λεχ Πόζναν και ο Παναθηναϊκός έχασε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία. Όπως είδατε στη συνέχεια ο Λεβαντόφσκι παραχωρήθηκε στη Ντόρτμουντ έναντι 5 εκατ. ευρώ».

Ο Γιάτσεκ Γκμοχ ισχυρίστηκε πως βάσει των όσων έκανε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην περυσινή σεζόν θα μπορούσε να κατακτήσει και την «Χρυσή Μπάλα».

«Είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου αυτή της στιγμή. Τα πήρε όλα με την Μπάγερν και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ. Σκοράρει με κάθε τρόπο, διαβάζει τις φάσεις, ‘μυρίζεται’ το γκολ. Θεωρώ πως έγινε παίξει μεγάλο ρόλο στην καριέρα του, η σύζυγος του, αλλά και ο Πίνι Ζάχαβι που έχει αναλάβει μάνατζερ του. Είναι ένα φαινόμενο που διαθέτει τεράστιο ταλέντο, ενώ είναι και πολύ οργανωτικός. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτόν».

Ο Ελληνοπολωνός προπονητής, ο οποίος ενημερώνεται συνεχώς για τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν παρέλειψε να στείλει τις ευχές του και στους Έλληνες φιλάθλους.

«Θέλω να ευχηθώ καλή πρόοδο στις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη, μολονότι η φετινή εικόνα τους δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Ελπίζω να έρθουν επιτυχίες και για την Εθνική ομάδα. Να μην ξεχνάμε τις φανταστικές στιγμές που μας έχει χαρίσει. Μακάρι να τελειώνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται με τον κορονοϊό και να κοιτάξουμε και πάλι μπροστά. Καλά Χριστούγεννα σε όλους τους Έλληνες».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News