«Έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα»

Διέσυρε τον ΠΑΟΚ, με σχεδόν 40άρα, στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός!

Στην σειρά με την Ρεάλ Μαδρίτης αναφέρθηκε ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος…

Ο συνεργάτης του Ρικ Πιτίνο μίλησε για το πολύ καλό κλίμα αλλά και την «δίψα» που υπάρχει στον Παναθηναϊκό, για τον αγώνα στο ΟΑΚΑ που οι πράσινοι ηττήθηκαν στο τέλος, ενώ αναφέρθηκε στην απουσία του Γιουλ.

Αναλυτικά όσα είπε στην ιστοσελίδα sdna.gr

Ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος είναι ένας από τους συνεργάτες του Αμερικάνου hall of Famer και παράλληλα ένας προπονητής που έχει ζήσει ουκ ολίγες καταστάσεις στο «τριφύλλι» δουλεύοντας στο πλευρά του Αργύρη Πεδουλάκη, του Τσάβι Πασκουάλ και από τα Χριστούγεννα του Ρικ Πιτίνο: «Ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι έχουμε μπροστά μας», είπε και συνέχισε αναφερόμενος στην εμβέλεια που έχει η Ρεάλ Μαδρίτης: «Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με πολύ πλούσιο ταλέντο και ιδιαίτερα βαθύ ρόστερ με πολλούς παίκτες που μπορούν να έρθουν από τον πάγκο και να γίνουν πρωταγωνιστές αλλάζοντας τη ροή των αγώνων και πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια σειρά παιχνιδιών που κρίνουν κάτι τόσο σημαντικό και καθορίζονται από τις προσωπικότητες».

Τα λόγια του Παναγιωτόπουλου παραπέμπουν σε στιγμές μεγάλων αγώνων της Ρεάλ που μπήκαν στην εξίσωση παίκτες από τον πάγκο και άλλαξαν όλη τη ροή των αναμετρήσεων που έκριναν τίτλους και πρόκρισης. Από τον Κάρολ, στον Ταβάρες και από τον Ρούντι έως τον Ρέγιες δηλαδή: «Είναι μια ομάδα πολύ έμπειρη, είναι οι Πρωταθλητές Ευρώπης, άρα ξέρουμε τι έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε. Διαβάζεις το ρόστερ τους και καταλαβαίνεις πως δεν μπορείς να χαλαρώσεις ούτε για ένα δευτερόλεπτο».

Ο Παναθηναϊκός από τη μεριά του μοιάζει στην καλύτερη του κατάσταση από την αρχή της χρονιάς. Κάτι που δεν το βλέπουμε μόνο εμείς αλλά το εισπράττει και η ίδια η ομάδα: «Από την άλλη βέβαια εμείς έχουμε κάνει ένα πάρα πολύ καλό finish στην κανονική διάρκεια για άλλη μια χρονιά. Θεωρώ πως είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση πνευματικά και σωματικά για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις καταστάσεις που θα βρούμε μπροστά μας. Υπάρχει μεγάλη δίψα από όλα τα παιδιά, όλο το τιμ και φυσικά απ’ όλο τον οργανισμό του Παναθηναϊκού για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί. Κανείς δεν είπε πως είναι μια εύκολη σειρά, σίγουρα το αβαντάζ έδρας παίζει ρόλο άλλα ως ένα σημείο, αλλά θεωρώ πως έχουμε τα εφόδια για να βάλουμε δύσκολα στη Ρεάλ και να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί».

Οι Μαδριλένοι πέραν όλων των άλλων διαθέτουν μια γραμμή αεροπορίας που μπορεί να …αποκρούσει κάθε επίθεση και κάθε αντίπαλο. Κάτι που ένιωσε και πέρσι στο πετσί του ο Παναθηναϊκός. Άραγε, υπάρχει αντίδοτο; Για τον Διαμαντή Παναγιωτόπουλο, ναι: «Πάντα υπάρχει ένα αντίδοτο καθώς σε κάθε πρόβλημα υπάρχει πάντα μια λύση. Πρέπει να είμαστε πνευματικά και σωματικά έτοιμοι για αυτό για να μπορέσουμε να βρούμε τις λύσεις. Δεδομένα κάποιες φορές στο μπάσκετ χρειάζεσαι και λίγη τύχη, να πάρεις για παράδειγμα κάποια συγκεκριμένα σουτ και να τα βάλεις ώστε να αλλάξεις τις καταστάσεις. Πιστεύω πως με την ενέργεια που βγάζουμε και έχουμε μπορούμε να βρούμε τις λύσεις σε κάθε πρόβλημα που θα μας βάλει τακτικά η Ρεάλ. Από εκεί και πέρα δεδομένα το ταλέντο υπάρχει στη Ρεάλ με παίκτες εγνωσμένης αξίας και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά αλλά θεωρώ πως έχουμε τις πιθανότητες και θα τις διεκδικήσουμε. Έχουμε δουλέψει πάνω στα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά των αντιπάλων μας για να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε το ματς με τον πιο σωστό τρόπο».

Πριν από λίγες εβδομάδες ο Παναθηναϊκός τα έκανε σχεδόν όλα σωστά απέναντι στη Ρεάλ αλλά στο τέλος πλήρωσε τη χαλάρωση και ο Ρούντι μ’ ένα τρελό τρίποντο έκρινε το ματς. Οι «πράσινοι» θα κρατήσουν αρκετά από εκείνο το ματς αλλά δεν θα μείνουν μόνο σε αυτά: «Σίγουρα είναι οδηγός το ματς στο ΟΑΚΑ καθώς κάναμε κάποια πράγματα αρκετά καλά για 33 λεπτά ενώ στα τελευταία έξι, εφτά λεπτά χάσαμε το μυαλό και την αγωνιστική μας πειθαρχία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια ομάδα με την εμπειρία της Ρεάλ να …επιστρέψει και να διεκδικήσει το ματς. Είναι μια ομάδα που αν της δώσεις δικαίωμα θα το εκμεταλλευτεί. Δεδομένα έχουμε κάποια στοιχεία που θα χρησιμοποιήσουμε από εκεί αλλά έχουμε ετοιμάσει και κάποια καινούργια πράγματα που θα βάλουμε στο παιχνίδι μας».

Σε όλες τις συζητήσεις υπάρχουν δύο ονόματα. Ο Γιουλ από τη μια και ο Γκιστ από την άλλη λόγω των προβλημάτων που τους ταλαιπωρούν: Μάλιστα, στην περσινή σειρά ο Γιουλ είχε λείψει από τα δυο πρώτα ματς (στην Αθήνα) και στην Ισπανία επέστρεψε κάνοντας μεγάλη ζημιά στο «τριφύλλι»: «Ο Γιουλ ξέρουμε όλοι τι μπορεί να κάνει. Δεν έπαιξε πέρσι στα δύο πρώτα ματς αλλά σε αυτά που επέστρεψε εδώ ήταν καθοριστικός. Αν δεν ήταν αυτός θα ήταν άλλη ιστορία της περσινής σειράς. Η Ρεάλ έχει το βάθος να καλύψει κάθε απουσία και εμείς είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Είτε αγωνιστεί στο επόμενο, είτε στο μεθεπόμενο ματς. Από την άλλη, θέλουμε να δούμε την κατάσταση του Γκιστ που είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ομάδας. Όχι μόνο αγωνιστικά σε μια τέτοια σειρά αλλά και πνευματικά».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News