Ετοιμάζει νέο... πείραμα ο Πογιάτος!

Ετοιμάζει νέο... πείραμα ο Πογιάτος!

Ο Παναθηναϊκός αδυνατεί να «συνέλθει» αγωνιστικά, μετρώντας μόλις έναν βαθμό στα πρώτα τρία παιχνίδια του στη Super League και ο Ντάνι Πογιάτος δείχνει διατεθειμένος να αρχίσει να δοκιμάζει κι άλλα πράγματα ως προς τα πρόσωπα και τα συστήματα, προσπαθώντας να αλλάξει την εικόνα των «πράσινων» με την επανέναρξη των πρωταθλημάτων μετά τη διακοπή των Εθνικών Ομάδων.

Συγκεκριμένα, ο Καταλανός τεχνικός σκέφτεται να αφήσει στην άκρη το 4-3-3 και να δουλέψει περισσότερο πάνω στο 4-2-3-1 (που επί της ουσίας αποτελεί «παραλλαγή» του 4-3-3, με ανάποδο «τρίγωνο» στα χαφ), χρησιμοποιώντας δύο πιο αμυντικογενή κεντρικά χαφ κι ένα καθαρό «10άρι» μπροστά τους.

Κάτι που επί της ουσίας έκανε και στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Άρη, με τον Μπουζούκη σε ρόλο επιτελικού μέσου, ασχέτως εάν δεν λειτούργησε καλά, διότι υπήρχαν αποστάσεις στις γραμμές και μικρός βαθμός «αφομοίωσης» κι ομοιογένειας.

Με δεδομένο, δε, ότι αυτή τη στιγμή στο «πράσινο» ρόστερ το μοναδικό καθαρό «6άρι» για να υποστηρίξει το ρόλο του ενός εκ των δύο κεντρικών χαφ 4-2-3-1 είναι ο Κουρμπέλης, ο Πογιάτος σκέφτεται να δοκιμάσει (εκτός από τους Σερπέζη και Αλεξανδρόπουλο) τη «μετακίνηση» στον άξονα (και) του Φραν Βέλεθ, σε ρόλο αμυντικού μέσου. Μία θέση στην οποία έχει παίξει ο Ισπανός τόσο κατά τη θητεία του στην Ισπανία με τη φανέλα της Αλμερία, όσο και στην Πολωνία με τη Βίσλα και δείχνει πως έχει χαρακτηριστικά για να την υποστηρίξει ως ένα βαθμό, τουλάχιστον ανασταλτικά.

Περισσότερα θα φανούν στις προπονήσεις των επόμενων δέκα ημερών, μέχρι το εκτός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και -πολύ περισσότερο- όταν επιστρέψουν και οι διεθνείς του Παναθηναϊκού, προκειμένου να είναι σε θέση να κάνει ο Καταλανός «πρόβα» βασικής ενδεκάδας, έχοντας πια όλους τους παίκτες του στη διάθεσή του.

Πηγή: ΑΠΕ

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News