Εσωτερική «μεταγραφή» από το... πουθενά!

Εσωτερική «μεταγραφή» από το... πουθενά!

Στα 304 επίσημα παιχνίδια που μετράει μέχρι σήμερα ο Γιοάν Μολό στη 13χρονη καριέρα του σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας έχει παίξει σχεδόν παντού από τη μεσαία γραμμή και μπροστά.

Αριστερός εξτρέμ 189 ματς τα περισσότερα από κάθε άλλη θέση: δεξιός εξτρέμ 63, επιθετικός κορυφής 23, δεύτερος επιθετικός 19, επιτελικός μέσος 4, αριστερός μέσος 4, κεντρικός μέσος 1.

Πλέον επί ημερών Λάζλο Μπόλονι στον Παναθηναϊκό οι προγραμματιστές του Football Manager μπορούν να προσθέσουν στα χαρακτηριστικά του Γάλλου στο δημοφιλέστατο παιχνίδι και τη θέση του δεξιού μπακ εκεί που σκοπεύει να τον καθιερώσει ο Ρουμάνος τεχνικός μέχρι νεωτέρας. Ή για την ακρίβεια μέχρι την πλήρη επανένταξη του Αντονίτο στις προπονήσεις της ομάδας με δεδομένο πως δεν υπάρχει άλλη συμβατή επιλογή ως μπακ απ πίσω από τον Φακούντο Σάντσες μέχρι να είναι απόλυτα έτοιμος ο Ισπανός δεξιός μπακ.

Ο Μπόλονι δεν χρησιμοποίησε τυχαία τον Μολό ως δεξιό μπακ στο παιχνίδι της προπερασμένης Τρίτης με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ. Ούτε στο προχθεσινό φιλικό με την ελαφρά ταξιαρχία στο Κορωπί. Το συζήτησε αναλυτικά μαζί του απ τις αρχές του μήνα εκτιμώντας πως τα ταχυδυναμικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά του και η δύναμή του μπορούν να καλύψουν σε έναν ικανοποιητικό βαθμό τη δεξιό πλευρά και πίσω απ τη σέντρα.

Ο 31χρονος Γάλλος γνωρίζει άλλωστε τις απαιτήσεις που έχουν οι θέσεις των ακραίων και η προσαρμογή του ήταν σχετικά εύκολη. Από εκεί που ο Μολό ήταν επί μήνες στην πόρτα της εξόδου αλλά ποτέ δεν δέχτηκε να τα παρατήσει δουλεύοντας καθημερινά σαν σκύλος σε ατομικά προγράμματα δεν χρειάστηκε να κάνει τίποτε άλλο απ το να υπακούσει αρπάζοντας απ τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο 67χρονος τεχνικός για μία δεύτερη πορεία στο τριφύλλι.

Η θυσία του στο δεξιό άκρο της άμυνας είχε πολύ θετικό γκελ και στα αποδυτήρια αφού άπαντες αναγνωρίζουν πως ο Γάλλος είναι πια άλλος άνθρωπος. Προς όφελος του Παναθηναϊκού που από το πουθενά έκανε μία εσωτερική μεταγραφή.

Πηγή: Sportday

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News