«ΕΣΚΙΣΕ» στη Λιθουανία ο Παναθηναϊκός και φεύγει για ΣΕΦ!

«ΕΣΚΙΣΕ» στη Λιθουανία ο Παναθηναϊκός και φεύγει για ΣΕΦ!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΕΦ! Ένας απίθανος για 35 λεπτά Παναθηναϊκός «κατάπιε» την 6η της βαθμολογίας Ζαλγκίρις (67-81) με τους παίκτες του Ράντονιτς να ξεπερνούν όλοι τη βάση και τον Ντέρικ Ουίλιαμς να κάνει τη διαφορά! Με νίκη επί της Αρμάνι ο Παναθηναϊκός αγγίζει την οκτάδα!

Την καλύτερη του εκκίνηση σε εκτός έδρας παιχνίδι στην Ευρωλίγκα έκανε ο Παναθηναϊκός στην έδρας της Ζαλγκίρις με τον Ντέγιαν Ράντονιτς να έχει διαβάσει πλήρως το πλάνο του αντιπάλου και να τον «τιμωρεί» με όλους τους πιθανούς τρόπους. Οι «πράσινοι» έφθασαν και στο +16 από την πρώτη περίοδο του αγώνα (11-27) έχοντας προσθέσει στον πίνακα των σκόρερ 8 παίκτες και υποχρεώνοντας τους Λιθουανούς σε 4 λάθη.

Από τρομερούς ελιγμούς και εκτελέσεις του Μπέικον το Τριφύλλι ξεκίνησε με καλάθια στο β’ δεκάλεπτο με τον Αμερικανό να φθάνει στους 9 πόντους (13-31). Ο Κίναν Έβανς σημείωσε τρίποντο, όμως, ο Πάρις Λι βρήκε απάντηση (16-34).

Έπειτα από μια επίθεση για σεμινάριο ο Μπέικον εκτός ισορροπίας πέτυχε ένα μαγικό τρίποντο για το double score 18-36. Στην πιο θεαματική φάση ο Ουίλιαμς κάρφωσε εμφατικά για να «κόψει» το ρυθμό της Ζαλγκίρις που «ανησύχησε» με 2 συνεχόμενα τρίποντα και επεδίωξε να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (28-42). Το ημίχρονο έκλεισε στο 28-44 σε ένα εντυπωσιακό πρώτο μέρος για την ομάδα του Ράντονιτς.

Με την ίδια συνέπεια στην άμυνα άρχισε και το δεύτερο μέρος για τον Παναθηναϊκό (28-47) , ενώ την ίδια στιγμή ο Χέιζ χρεώθηκε με 3ο φάουλ. Ο Έβανς έγινε διψήφιος στην αναμέτρηση με 2 συνεχόμενα τρίποντα αναγκάζοντας τον Ράντονιτς να καλέσει τάιμ άουτ (34-47). Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αμέσως αντίδραση και επανάφερε την τάξη με τον Ουίλιαμς να κάνει το step up (36-54).

Από εκείνο το σημείο και μετέπειτα, ο Παναθηναϊκός σα να εξαφανίστηκε από το… παρκέ, επέτρεψε στους γηπεδούχους να επιστρέψουν στο παιχνίδι δεχόμενοι 12 αναπάντητους πόντους (48-54). Και πάλι μετά το τάιμ άουτ του Ράντονιτς, οι «πράσινοι» βρήκαν τις λύσεις στην επίθεση με τον Ουίλιαμς να σημειώσει ένα μικρό σερί 0-4 (48-58) με 2 ελεύθερες βολές και ένα δυναμικό κάρφωμα.

Ο Λουκοσιούνας με μακρινό σουτ στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου μείωσε στους 4, αλλά λογάριαζε χωρίς τον Μπέικον (56-62). Ο Σμιτς με τους πρώτους του πόντους αύξησε την πίεση στον Παναθηναϊκό. Σε μια συνεργασία που θύμισε… Μονακό ο Μπέικον με κάρφωμα εξασφάλισε ηρεμία στον πράσινο πάγκο (58-64) και την ανάγκη για νέα διακοπή στο ματς στον έτερο. Ο Χέιζ έκανε επιθετικό φάουλ και αποσύρθηκε από το παρκέ στα 4 φάουλ.

Νέα δημιουργική έμπνευση του Λι και τάισμα στον Παπαγιάννη έστειλε τη διαφορά στο +7 (61-68). Ο Μπέικον έβγαλε μπροστά την κλάση του και με ένα πολύ δύσκολο σουτ βρήκε άλλους δύο πόντους (63-72). Από αδιανόητο κλέψιμο του Γουόλτερς σε προσπάθεια για τρίποντο του Έβανς ο Παναθηναϊκός έδειξε την ανωτερότητά του και «εκτοξεύτηκε» βάσει της εικόνας του σε ένα αντιπροσωπευτικό +12 (65-77). Το παιχνίδι έληξε δίχως άγχος στο 67-81.

«ΕΣΚΙΣΕ» στη Λιθουανία ο Παναθηναϊκός και φεύγει για ΣΕΦ!

Τα δεκάλεπτα: 13-27, 28-44, 53-60, 67-81

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News