ΑΙΣΧΗ και στo μπάσκετ! (vid)

«Νυστέρι» αντί για σφυρίχτρα κρατούσαν στο Αλεξάνδρειο ο Χρήστος Χριστοδούλου και ο Ηλίας Κορομηλάς στο ντέρμπι του Άρη με τον Ολυμπιακό όπου οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 74-70 σ’ ένα παιχνίδι όπου παίζονταν η πρωτιά στην Α1.

Καθαρό καλάθι του Άρη δεν μέτρησαν οι διαιτητές της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό με το σκορ στο 62-62, 02:50 για το τέλος.

[ads2]

Ο Τζέρελ ΜακΝίλ προσπάθησε να σκοράρει με λέι απ, όμως ο Ιώαννης Παπαπέτρου βρέθηκε εκεί για αλλοιώσει την προσπάθειά του. Ωστόσο, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, η μπάλα είχε ακουμπήσει στο ταμπλό μετά την προσπάθεια του Αμερικανού γκαρντ και οι διαιτητές της αναμέτρησης (Χριστοδούλου, Κορομηλάς, Σταματόπουλος) λανθασμένα ακύρωσαν το καλάθι των γηπεδούχων.

Να ήταν μόνο αυτό…

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ηλίας Κορομηλάς ήταν εκείνος που είδε ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ του Σίμτσακ στερώντας μια επίθεση από τους γηπεδούχους και ένα φάουλ του Μούρτου στον Σπανούλη στα 4’’ στο οποίο δεν υπάρχει επαφή, ενώ ο Χριστοδούλου είδε φάουλ και τρεις βολές σε τρίποντο του αρχηγού του Ολυμπιακού από τον Μακ Νιλ χωρίς να υπάρχει επαφή! Το ριπλέι εξέθεσε τον πατρινό ρέφερι.

Στην επανάληψη, δυο φάουλ που κέρδισε ο Βασίλης Σπανούλης ένα από τον Ζάρα (πήγε ο ίδιος πάνω στον παίκτη του Άρη) και ένα από τον Μακ Νιλ (δεν υπάρχει επαφή) στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους προϊδέασαν για το τι θα επακολουθούσε, αφού οι δυο έμπειροι διαιτητές δεν εφάρμοσαν τα ίδια κριτήρια στις δυο πλευρές του παρκέ παρότι οι ομάδες έπαιζαν την ίδια σκληρή άμυνα.

Κάπως έτσι εξηγούνται οι 16 βολές του Άρη έναντι 34 του Ολυμπιακού, οι οποίες δεν αποτυπώνουν την εικόνα του παιχνιδιού σύμφωνα με όσα είδαν όλοι όσοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση.

Στην συνέχεια φρόντιζαν να σφυρίζουν οποιαδήποτε κίνηση των παικτών του Ολυμπιακού προς το καλάθι και στο φινάλε είχαμε το εξής παράλογο που αποτυπώνεται στον τίτλο «χειρούργοι και χασάπηδες». Στα 10’’ πριν το τέλος με το σκορ να είναι 69-71 ο Μακ Νιλ έκανε καθαρό φάουλ στον Χάκετ μπροστά στα μάτια του Ηλία Κορομηλά, αλλά εκείνος άφησε… πλεονέκτημα ο χρόνος κύλησε και δόθηκε φάουλ στα 5’’ στον Πρίντεζη. Ενώ, στο φινάλε ο Γουότερς σε προσπάθεια για τρίποντο δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι (καθαρό φάουλ) και παρότι το παιχνίδι είχε κριθεί οι «γκρι» δεν είδαν τίποτε!
Όταν λοιπόν, λειτουργείς με διαφορετικά κριτήρια στις δυο ρακέτες, βλέπεις μόνο από την μια πλευρά τις επαφές και στο τέλος παίζεις με τον… χρόνο αρνούμενος το φάουλ που έχει κάνει σκόπιμα ο παίκτης του Άρη για να σταματήσει τον χρόνο είσαι και «χειρούργος» και «χασάπης»! Απλά, το μεγάλο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό είναι πως τον Ιούνη θα μπουν πάλι πίσω από τις κουρτίνες. Το 35ο μόλις σφραγίστηκε και ο Μήτσος θα κλείσει την καριέρα του στο ΣΕΦ.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News