Πιτίνο: «Αυτά τα δύο πράγματα θέλουμε να πετύχουμε»

Πιτίνο: «Αχίλλειος πτέρνα τα τρίποντα του αντιπάλου»

Για το Βελιγράδι αναχώρησε σήμερα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αντιμετωπίζει τον Ερυθρό Αστέρα. Διαβάστε τι δήλωσε ο Ρικ Πιτίνο στο αεροδρόμιο, πριν «πετάξει» η αποστολή.

Αναλυτικά:

«Έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη σκληρό εκτός έδρας παιχνίδι. Απομένουν δώδεκα αγώνες για το τέλος της κανονικής περιόδου αυτή τη στιγμή. Προφανώς προσπαθούμε να πετύχουμε δύο πράγματα: πρώτον να προκριθούμε στα Play offs και δεύτερον, εφόσον το πετύχουμε, όταν αυτά έρθουν να είμαστε πολύ καλύτερη ομάδα σε ό,τι αφορά το αμυντικό κομμάτι. Αυτή τη στιγμή η άμυνά μας είναι σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από αυτό που θέλω ως προπονητής και ελπίζω στα επόμενα δώδεκα ματς να παρουσιάσουμε μεγάλη βελτίωση στον συγκεκριμένο τομέα».

Όσο για το αν αισιοδοξεί πως θα βρει το… γιατρικό για την άμυνα, σημείωσε πως: «Δεν μπορούμε να γίνουμε πιο ταχείς ή πιο γρήγοροι αλλά μπορούμε να παίξουμε πολύ πιο έξυπνα και αυτό είναι που θέλουμε να πετύχουμε στους προσεχείς αγώνες».

Από μέρους του ο Ταϊρίς Ράις τόνισε: «Πρόκειται για ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Προερχόμαστε από μια σκληρή εκτός έδρας ήττα από την Βαλένθια και πρέπει να προσεγγίσουμε τον αγώνα με τον Αστέρα ως… must win. Ξέρουμε πολύ καλά πως αν δεν τα καταφέρουμε θα μπλέξουμε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και θα μας πάει πολύ πίσω. Είναι δεδομένο πως πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως ένα πολύ καθοριστικό ματς που πρέπει να κερδίσουμε πάση θυσία».

Ερωτηθείς για τα στοιχεία που θα πρέπει να βελτιώσει η ομάδα προκειμένου να τα καταφέρει στο Βελιγράδι, ο πολύπειρος γκαρντ αποκρίθηκε: «Η άμυνα είναι σίγουρα ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να βελτιώσουμε. Η άμυνα είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για μια ομάδα. Όταν παίζεις καλή άμυνα παίρνεις ενέργεια. Στη Βαλένθια ήμασταν κάκιστοι στην άμυνα για τρία δεκάλεπτα. Στο τελευταίο παίξαμε εξαιρετική άμυνα, δεχθήκαμε μόλις 14 πόντους, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρουμε τη νίκη. Πρέπει να βγούμε στο ματς με σωστή προσέγγιση από την αρχή μέχρι το τέλος, απέναντι σε μια ομάδα πιο σκληρή, που παίζει πιο έξυπνα στην άμυνα σε σχέση με τη Βαλένθια».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News