Ερυθρόλευκο... πούλμαν, πράσινη κυριαρχία και όλα... ζερό!

Ερυθρόλευκο... πούλμαν, πράσινη κυριαρχία και όλα... ζερό!

Ο Ολυμπιακός κατέβηκε να παίξει άμυνα και… ξύλο, ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα σε ολόκληρο το 90λεπτο, όμως, δεν μπόρεσε να παραβιάσει την ερυθρόλευκη εστία (0-0). Ο Μακέντα τη μεγάλη στιγμή στο ματς στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Το παιχνίδι άργησε να αποκτήσει ρυθμό λόγω του σκληρού παιχνιδιού από πλευράς Ολυμπιακού με την πρώτη τελική να καταγράφεται στο 15ο λεπτό ύστερα από δύσκολη κεφαλιά του Μακέντα που κατέληξε μακριά άουτ.

Στο 28′ φαλτσαριστή σέντρα ξυράφι από τον Αϊτόρ πέρασε ανεκμετάλλευτη από τους παίκτες του Παναθηναϊκού με τον Βατσλίκ να ανησυχεί για την πορεία της μπάλας που τελικά δεν κατέληξε προς την εστία. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Μαουρίσιο σούταρε από πλεονεκτική θέση, όμως, δεν έβαλε καλά το κορμί του στην προσπάθεια.

Η σημαντικότερη ευκαιρία στο ματς ήρθε για τον Παναθηναϊκό στο 41ο λεπτό με τον Μακέντα να αστοχεί από κοντινή απόσταση έπειτα από υπέροχη ενέργεια και γλυκιά σέντρα του Χουάνκαρ. Ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη του τελική στο 44ο λεπτό με τον Ρόνι Λόπεζ να δοκιμάζει το πόδι του από μακρινή απόσταση, αλλά να μην ανησυχεί τον Μπρινιόλι.

 

Στο ημίχρονο ο Γιοβάνοβιτς άλλαξε τον Μακέντα με τον Ιωαννίδη, ενώ ο Μαρτίνς τον Ελ Αραμπί με τον Λόπεζ αλλάζοντας και στο σχηματισμό. Οι πράσινοι ήταν ανώτεροι στο ξεκίνημα του β’ μέρους δίχως να δημιουργήσουν κάποια καθαρή ευκαιρία στο ματς. Ο πάγκους των ερυθρολεύκων ενήργησε με το πέρασμα του Βαλμπουενά στη θέση του Μασούρα. Στο 65′ ο Βιτάλ πήρε τη θέση του Αϊτόρ.

Ο Βιγιαφάνιες έκανα την πρώτη τελική του Παναθηναϊκού στο β’ ημίχρονο στο 74ο λεπτό με ένα σουτ με το δεξί εκτός περιοχής δίχως να απειληθεί ιδιαίτερα ο Βατσλίκ. Σουτ του Παλάσιος δεν βρήεκ στόχο στο 80′. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αλεξανδρόπουλος αποτέλεσε την 3η αλλαγή του Ιβάν με τον Μαουρίσιο να αποχωρεί.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Πέρεθ, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, Παλάσιος, Αϊτόρ, Μακέντα

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Παπασταθόπουλος, Μπα, Μανωλάς, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά, Εμβιλά,Μασούρας, Ρόνι Λόπες και Τικίνιο

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News