Ερωτήσεις που... καίνε για Εσιέν!

Ερωτήσεις που... καίνε για Εσιέν!

Πριν από κανένα εξάμηνο, όταν και πάλι ο Μάικλ Εσιέν ήταν μεταξύ σφύρας και άκμονος, ένας τυπάκος στη Τουρκία δημιούργησε «φλερτ» μεταξύ του Γκανέζου και της Αντάλιασπορ, λόγω της παρουσίας του Σάμουελ Ετό.

Μετά από δύο 24ωρα αποδείχθηκε ότι η υπόθεση μπορεί να είχε καπνό, αλλά δεν είχε ίχνος φωτιάς. Τρολάρισμα, με τα ΜΜΕ σε Ελλάδα, Γκάνα και Τουρκία να το χάφτουν με ανοιχτό το στόμα, λες και ήταν μύγα καμικάζι!

[ads2]

Τις τελευταίες ημέρες το σενάριο επανήλθε, με τον Καμερουνέζο Ετό να εμφανίζεται ότι προσέγγισε τον Εσιέν για να τον πείσει να μετακομίσει στην Αττάλεια.

Εάν η είδηση έβλεπε το φως της δημοσιότητας πριν από καμιά 25αρια χρόνια, θα έλεγα ότι ήταν τρολάρισμα του… Reuter. Τότε που μπορούσες «μέσα» από ένα «καβουρδιστήρι» κομπιούτερ να επέμβεις στην είδηση και να κάνεις τον συνεργάτη σου να διαβάσει ότι σου κατέβαινε στο κεφάλι.

Ήταν μια από τις κλασσικές πλάκες που έκανε το τμήμα των διεθνών στην «Αθλητική Ηχώ».

Τότε που δεν υπήρχε internet, η πληροφόριση από το εξωτερικό προέρχονταν από τις ξένες εφημερίδες (που έφταναν αργά το απόγευμα στα γραφεία) και τις φιλταρισμένες ειδήσεις του Reuter. Ττότε που τα «νέα» εκτός των τειχών ήταν περιορισμένα.

Ήταν η εποχή που τα «τρολαρίσματα» ήταν σήμα κατατεθέν κάποιων συναδέλφων δημοσιογράφων, που εύκολα θα μπορούσαν να είχαν κάνει καριέρα δίπλα στον Νίκο Πιλάβιο. Τον γνωστό Παραμυθά της κρατικής τηλεόρασης!

Εάν ζούσαμε σε εκείνη την εποχή η πληροφορία από την Τουρκία ή αυτή που θέλει την Αλ Ιτιχάντ από τη Σαουδική Αραβία να έχει προσεγγίζει τον Εσιέν θα μπορούσε να είναι πιο… πιστευτή!

Ωστόσο εν έτη 2016, όπου η πληροφόρηση τρέχει με την ταχύτητα του φωτός, η πιθανότητα μια ομάδα να ετοιμάζεται να τα… σκάσει για τον Εσιέν μοιάζει με ανέκδοτο!

Εκτός και εάν υπάρχουν άλλα «συμφέροντα» για μια τέτοια κίνηση. «Λαδάκι» που έλεγαν οι παλαιότεροι, μίζα που λέει η νέα γενιά.

Τώρα για ποιο λόγο, πριν από έναν χρόνο, ο Φύσσας, ο Βόκολος και ο Αναστασίου άναψαν το «πράσινο» φως για τον Γκανέζο μέσο προφανώς στην δική τους περίπτωση λειτουργούσε (ακόμη) το… ρόιτερ της «Αθλητικής Ηχούς». Κάποιος τους τρόλαρε και τους «έσβησε» τις σελίδες με τις δύο τελευταίες σεζόν του Γκανέζου, όπως και τους ιατρικούς φακέλους του ποδοσφαιριστή. Επί της ουσίας δεν το έψαξαν καθόλου!

Δεν θέλω να πιστέψω κάτι άλλο.

sportit.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News