Ερμής Αγιάς - Παναθηναϊκός: Μια καλή προπόνηση - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός - Άλμπα Βερολίνου κανάλι ώρα

Ερμής Αγιάς – Παναθηναϊκός: Ξεμούδιασμα κόντρα στον Ερμή Αγιάς θα κάνει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στο πλαίσιο της Basketleague (17:45, Newspao.gr, ΕΡΤ Sports).

Ερμής Αγιάς – Παναθηναϊκός: Ο Αργύρης Πεδουλάκης κέρδισε… την ηρεμία του έπειτα από την επιβλητική νίκη του «τριφυλλιού» το βράδυ της Πέμπτης απέναντι στην Εφές.

Ο πράσινος τεχνικός θα εμπιστευτεί τις υπηρεσίες του Μπεν Μπέντιλ στο πρωτάθλημα, τον οποίο προτίμησε από τον Ρίον Μπράουν. Ευχάριστη είδηση αποτελεί και η επιστροφή του Νίκου Παππά στα παρκέ μετά από μερικές εβδομάδες απουσίας.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι με τον Ερμή Αγιάς ο Παναθηναϊκός θα κάνει μια καλή προπόνηση ενόψει των ευρωπαϊκών παιχνιδιών που ακολουθούν με Βαλένθια και Άλμπα.

Στη Basketleague τη δεδομένη στιγμή ο Ιωνικός είναι πρώτος στη βαθμολογία, ωστόσο, οι πράσινοι έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο. Είναι αήττητοι μέχρι στιγμής έχοντας κερδίσει τους Προμηθέα και ΑΕΚ που αποτελούν τις δεύτερες ταχύτητες του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τι είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού μετά τη νίκη επί της Εφές:

Για το παιχνίδι: “Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, υπό την έννοια ότι παίξαμε με πολλή ενέργεια, μπορέσαμε να ελέγξουμε την άμυνα και τα ριμπάουντ απέναντι σε μια ομάδα καλά δομημένη, που ψάχνει συνέχεια να χτυπήσει τις αδυναμίες μας. Το σημαντικό ήταν ότι είχαμε βοήθεια από παιδιά που είχαμε από τον πάγκο. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η άμυνα και η ενέργεια που βγάλαμε και μπορέσαμε να ανταποκριθούμε όταν η Εφές είχε τρεις χειριστές, Λάρκιν, Μίτσιτς και Σιμόν. Η Εφές είναι μία από τις καλύτερες ομάδες να ανοίγεται στις 4 γωνίες με την έξτρα πάσα και τους αναγκάσαμε να αλλάξουν τον τρόπο παιχνιδιού. Έτσι άλλαξε και το παιχνίδι”.

Για το αν ήταν η καλύτερη εμφάνιση του Παναθηναϊκού κι αν έκανε την Εφές να δείχνει… μικρή: “Η Ευρωλίγκα είναι πολύ σκληρή, δεν υπάρχει κανέναν εύκολο παιχνίδι. Βλέπουμε αποτελέσματα που θεωρούνται εκπλήξεις αλλά δεν είναι. Η Εφές είναι μεγάλη ομάδα και την σεβόμαστε πολύ. Δεν χρησιμοποιούμε υποκοριστικά. Θα πω ότι ήταν το καλύτερο παιχνίδι μας ως τώρα, γιατί ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, με κομμάτι που δεν είχαμε σε άλλα παιχνίδια”.

Για την εμφάνιση του Παπαγιάννη:

“Αρα αυτό που κάναμε στα δύο προηγούμενα ματς βγήκε σε καλό. Όλα τα παιδιά που μπήκαν ήταν πολύ καλοί, αλλά αυτός έδωσε το κάτι παραπάνω στα ριμπάουντ. Ισως αυτή είναι η λύση, να είναι υπό πίεση, γιατί τίποτα δεν μπορεί να είναι δεδομένο. Είχα να τον δω καιρό έτσι και δεν ξέρω από πότε έχει να πάρει επτά ριμπάουντ. Ισως ήταν η λύση αυτή”.

Για τον μικρό χρόνο συμμετοχής του Φρεντέτ στο δεύτερο ημίχρονο: “Ο Παναθηναϊκός είναι υπό μεγάλο πρόβλημα. Επρεπε να έχει 5 γκαρντ κι έχει 3. Κάνουμε τρικ με Τζόνσον και Παπαπέτρου που μας δίνει μέγεθος, αλλά χάνουμε στο δημιουργικό κομμάτι.

Εχομε δύο γκαρντ που δεν γίνεται να παίξουν μαζί και το καταλαβαίνετε αυτό. Σήμερα ήταν ο Λάρκιν που τον χτυπούσαν συνέχεια. Ο Νικ μπορεί να πηγαίνει, αλλά πρέπει να ξεκουράζεται μέσα στο ματς.

Θα μας οδηγήσει το κάθε παιχνίδι στη λύση. Η Εφές στηρίζεται στα δύο γκαρντ που άλλαξαν την ιστορία της, Μίτσιτς και Λάρκιν, άρα κι εμείς έπρεπε να έχουμε δύο γκαρντ στην τελική ευθεία για να ματσάρουμε.

Η Εφές σημαδεύει και το έκανε, ενώ ο Νικ έπρεπε να πάρει ανάσες, χωρίς να κυνηγά τον Λάρκιν που είναι φτεροπόδαρος. Ο κόσμος μπορεί να λέει ό,τι θέλει, στην Ελλάδα είμαστε, μας στηρίζουν… Όμως όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος”.

Για τα θετικά και αρνητικά της ομάδας του ως τώρα:

“Αρνητικά είναι η άμυνά μας και το ριμπάουντ. Χρειαζόμαστε ένα γκαρντ ακόμα αμυντικογενές. Ο Νικ είναι συγκινητικός, αλλά δεν μπορεί να πάει έτσι ως το τέλος. Περιμέναμε να μπει ο Νίκος, ο Αθηναίου είναι έξω και επιβαρύνεται ο Νικ.

Το θετικό είναι ότι σε πολλά παιχνίδια πάμε πιο τακτικά. Σε κάποια ματς όπως με τη Χίμκι το κάναμε για 20 λεπτά και μετά χάσαμε το παιχνίδι. Αυτό έρχεται σιγά σιγά. Το θετικό είναι πάμε στα περισσότερα ματς με τακτική. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, γιατί παίρνουμε πόντους από την τακτική”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News