Έρχονται νέες προκλήσεις, οι ομάδες δεν είναι... ξενοδοχεία

Έρχονται νέες προκλήσεις, οι ομάδες δεν είναι... ξενοδοχεία

Υπάρχει πολύς κόσμος στον Παναθηναϊκό που περιμένει μια μεταγραφή κεντρικού χαφ κι ίσως ενός ακόμα εξτρέμ.

Εμείς πάλι λέμε ότι απλώς τον σύλλογο και κυρίως τον προπονητή του, τον περιμένουν νέες ενδιαφέρουσες προκλήσεις.

O κόσμος θέλει παντού και πάντα μεταγραφές, αλλά οι ομάδες δεν είναι ξενοδοχεία να πηγαινοέρχονται παίκτες, το τριφύλλι επί Αλαφούζου έχει συνεργαστεί με περίπου 130 ποδοσφαιριστές!

Κάποτε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (2011) όταν ΟΛΟΣ ο κόσμος (και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος) τον πίεζε να πάρει ακόμα ένα πόιντ γκαρντ, όταν ρωτήθηκε αν χρειάζεται μεταγραφές, είχε πει την ιστορική φράση «είμαστε πλήρεις».

Λίγους μήνες μετά με τον (εξαφανισμένο για μήνες) Νικ Καλάθη να οδηγεί την ομάδα στο ευρωπαϊκό της Βαρκελώνης ο κόουτς είχε ερωτηθεί αν είχε μετανιώσει για εκείνη την τοποθέτηση, αφού ο κόσμος θέλει πάντα ν’ ακούει για ενισχύσεις, αποκτήματα, στόχους κτλ.

«Κοιτάξτε να δείτε», είπε. «Όταν ξεκινά η χρονιά ο προπονητής πρέπει να τα υπολογίζει όλα, απουσίες και τραυματισμούς και μεταγραφές που δεν θα βγουν. Αν τα έχει υπολογίσει σωστά, δεν ψάχνει αργότερα, παρά μόνο ευκαιρίες. Αν σου χτυπήσει κάποιος κι εσύ λες …φέρε μου άλλον, είναι σαν να λες στον αναπληρωματικό του…εσένα δεν σε υπολογίζω. Και τότε πετυχαίνεις μόνο ένα πράγμα: να κάνεις τους παίκτες να σκέφτονται ποιους υπολογίζεις και ποιους όχι».

Νομίζουμε ότι ο Μπόλονι θα συμφωνούσε πως το πιο σημαντικό είναι οι ποδοσφαιριστές να νιώθουν πως ο προπονητής τους υπολογίζει όλους.

Αυτό ο Ρουμάνος το έχει καταφέρει αλλά ακόμα δεν έχει πάει «δικούς του» παίκτες στο Κορωπί, μένει να δούμε την αντίδραση του περίγυρου και σε αυτή την περίπτωση…

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News