Ποια ήταν η Ρούξι Ντουμιτρέσκου: Η σχέση της με τον Παναθηναϊκό

Ποια ήταν η Ρούξι Ντουμιτρέσκου: Η σχέση της με τον Παναθηναϊκό

Μεγάλο πένθος έχει σκορπίσει η είδηση του ξαφνικού θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία μόλις 46 ετών.

Η Ρούξι Ντουμιτρέσκου γεννήθηκε στο Γκαλάτι της Ρουμανίας στις 20 Απριλίου 1977 και σε ηλικία 20 ετών άρχισε την καριέρα της στην Ελλάδα φορώντας τη φανέλα των Βριλησσίων (1997-2003), για να πάρει μετεγγραφή το καλοκαίρι του 2003 στον Παναθηναϊκό.

Στο Τριφύλλι η προσφορά της ήταν τεράστια και μαζί με το σύλλογο πορεύθηκαν επτά ολόκληρα χρόνια, για να κατακτήσουν 6 πρωταθλήματα και 5 Κύπελλα Ελλάδος. Παράλληλα ήταν με την ομάδα φιναλίστ το 2009 στον τελικό του CEV Challenge Cup, με την Ρουμάνα αθλήτρια να γίνεται αρχηγός του συλλόγου.

Από εκεί και πέρα η ίδια είδε αργότερα τη φανέλα με το όνομά της και το Νο 9 στην πλάτη να αποσύρεται, ως ένδειξη σεβασμού του Παναθηναϊκού για την τεράστια προσφορά της στο σύλλογο.

Η Ρούξι Ντουμιτρέσκου απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα και έπαιξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Παντρεύτηκε με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, τον Ολυμπιονίκη του τάεκβοντο, ο οποίος τόσο άδοξα έφυγε από τη ζωή πριν από 2 χρόνια και απέκτησαν έναν γιο τον Φίλιππο.

Το ζευγάρι είχε χωρίσει με τη Ρούξι τα τελευταία χρόνια να ζει μόνιμα στη Ρουμανία όπου είχε ακαδημία βόλεϊ., έχοντας παράλληλα το ρόλο του ambasedor των “πρασίνων” στη χώρα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News