Παναθηναϊκός: Ήττα στις λεπτομέρειες από την Μπαρτσελόνα

Το «τριφύλλι» ήταν μαχητικό στον πρώτο του αγώνα για το Euro Cup και λύγισε στις λεπτομέρειες από τη Μπαρτσελόνα με 8-10 μπροστά σε 300 οπαδούς που κατέκλυσαν το κλειστό του Ρουφ.

Παναθηναϊκός: Ήττα στις λεπτομέρειες από την Μπαρτσελόνα

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι η θέση του βρίσκεται στην Ευρώπη κόντρα σε μεγάλες ομάδες και αναμφίβολα βρίσκεται σε αυτή την κατεύθυνση.

Μπορεί το «τριφύλλι» να μην τα κατάφερε στην πρεμιέρα των αγωνιστικών του υποχρεώσεων καθώς υπήρχε μεγάλη νευρικότητα, ωστόσο έδειξε ότι μπορεί να πάρει αποτέλεσμα μέσα στη Βαρκελώνη κόντρα στη Μπαρτσελόνα, που έχει πανηγυρίσει μία κατάκτηση European Cup και δύο LEN Trophy.

Οι «πράσινοι» στρέφουν την προσοχή τους στο ματς στην Ουγγαρία κόντρα στη Χόνβεντ και αισιοδοξούν ότι μπορούν να πάρουν επιθυμητό αποτέλεσμα αφού υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ νωρίς και έκαναν το 0-1 στο 2΄ και ο Παπασηφάκης ισοφάρισε σε 1-1 με πέναλτι που κέρδισε ο Αγκόρτσας.Η Μπαρτσελόνα πήρε εκ νέου το προβάδισμα σε 1-2 και ο Παπασηφάκης το έφερε και πάλι στα ίσα με 2-2.Ωστόσο η ισπανική ομάδα μπήκε και πάλι μπροστα με 2-3 στο σκορ.

Ο Νίκος Παπανικολάου ήταν αυτός που πήρε το…όπλο του και ισοφάρισε σε 3-3 στην αρχή του δεύτερου οκτάλεπτου. Κατόπιν ο Βίκτορ Ράσοβιτς έχασε την ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα από το σημείο του πέναλτι.Δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου η ομάδα από τη Βαρκελώνη έκανε το 3-4 και εν συνεχεία δεν επιτεύχθηκε κάποιο τέρμα μέχρι τη λήξη του.

Με την έναρξη του τρίτου οκταλέπτου ο Νίκος Κουρούβανης έκανε το 4-4 όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν και πάλι άμεση απάντηση και έκαναν το 4-5. Ο Ριστίτσεβιτς έπιασε πέναλτι στο επόμενο λεπτό όμως έπειτα οι Ισπανοί βρήκαν τον τρόπο να κάνουν το 4-6.

Στα μισά του τρίτου οκταλέπτου ο Παπανικολάου πετάχτηκε την κατάλληλη στιγμή και βρήκε δίχτυα για το 5-6. Στην επόμενη φάση όμως η Μπαρτσελόνα πήρε και πάλι προβάδισμα με έξυπνο σουτ με 5-7.

Ο Κουρούβανης με ψυχή και δύναμη …κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα για το 6-7 αλλά και πάλι η Μπάρτσελόνα είχε απάντηση και έκανε το 6-8. Αυτό ήταν και το σκορ για το τρίτο οκτάλεπτο.

Το 7-8 έκανε ο Ράσοβιτς όμως απάντησε εκ νέου η Μπαρτσελόνα με 7-9.0 Παπασηφάκης σκόραρε και πάλι για το 8-9 αλλά η φιλοξενούμενη ομάδα σκόραρε και πάλι κάνοντας το 8-10 που ήταν και το τελικό σκορ.

Αναλυτικά τα οκτάλεπτα του αγώνα:2-3, 1-1, 3-4, 2-2

Παναθηναϊκός (Μάζης): Ριστίτσεβιτς, Σκλήρας, Νικολαϊδης, Παπανικολάου 2, Γεωργαράς, Αλβέρτης, Κουρούβανης 2, Σγουρίδης, Χατζηγούλας, Παπασηφάκης 3, Αγκόρτσας, Ράσοβιτς 1 και Ασβέστης

Μπαρτσελόνα (Αντρέι Ιοσέπ):Ματαρεντόνα, Βέιτς, Βιλαμαγιόρ, Τε Ριέλε 4, Πρατ, Ραμόν 1, Αντράντε, Βαν Βερ Βέιντεν 2, Γκόρια, Γκόμα 2, Ντάουρα 1, Βίνας και Πέρεζ.

Δημήτρης Μάζης (Προπονητής Παναθηναϊκού):«Νομίζω σήμερα παρουσιαστήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων και σίγουρα φάνηκε ότι είχαμε ένα επιπλέον άγχος που παίζαμε στην Ευρώπη στην έδρα μας και θέλαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Παρόλα αυτά είναι πολύ νωρίς ακόμα στη χρονιά και έχουμε ακόμα πολλούς αγώνες μπροστά μας. Νομίζω ότι απλά ήταν μια κακή παρένθεση σήμερα.

Ξεκινάμε το πρωτάθλημα με τον ΝΟ Πατρών και έχουμε παράλληλα το μυαλό μας και στη Χόνβεντ που παίζουμε εκτός έδρας κόντρα σε μια παραδοσιακή δύναμη. Από εδώ και πέρα έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια ανά 3-4 ημέρες και πρέπει να παρουσιαστούμε δυνατοί».

Νίκος Παπασηφάκης (πολίστας Παναθηναϊκού) «Ήταν το πρώτο μας ματς στην Ευρώπη και σίγουρα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Έχουμε πολύ δύσκολο όμιλο και μας άρεσε που ο κόσμος ήταν δίπλα μας. Ξεκινήσαμε καλά το ματς όμως στην πορεία κάπου το χάσαμε και παρουσιαστήκαμε νωθροί σε κάποια σημεία. Όπως και να έχει ακόμα είναι νωρίς και έχει πολύ δρόμο η διοργάνωση και σίγουρα μπορούμε να προκριθούμε».

Αντρέι Ιοσέπ (Προπονητής Μπαρτσελόνα) «Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και είμαι πολύ ικανοποιημένος από τους παίκτες μου και τον τρόπο αντίδρασης τους. Αμυνθήκαμε πολύ καλά κόντρα σε μια δυνατή ομάδα και τα καταφέραμε. Ήταν υπέροχο για εμάς που παίξαμε σε αυτό το γήπεδο με αυτή την ατμόσφαιρα και μας άρεσε πολύ».

Αμπέλ Ραμόν (πολίστας Μπαρτσελόνα) «Σήμερα καταφέραμε και ξεκινήσαμε νικηφόρα την πορεία μας στη φάση των ομίλων απέναντι σε μια δύσκολη ομάδα σε μια δυνατή έδρα. Κρατάμε τα καλά μας στοιχεία που δείξαμε σήμερα και θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε ότι χρειάζεται».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr