Ο Παναθηναϊκός πήρε τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του στο μπάσκετ γυναικών!
Ο Παναθηναϊκός έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στη Σαλαμάνκα, νικώντας την Αβενίδα με 70-78 για την 4η αγωνιστική του EuroCup Γυναικών και φτάνοντας στο 2-2, παίρνοντας ρεβάνς για την ήττα της πρεμιέρας.
Με εμφάνιση γεμάτη πάθος, συγκέντρωση και αποφασιστικότητα, ο Παναθηναϊκός πέτυχε επική εκτός έδρας νίκη στην Ισπανία απέναντι στην Αβενίδα με 70-78, δείχνοντας ότι παραμένει απόλυτα «ζωντανός» στη μάχη της πρόκρισης στο EuroCup.
Οι «πράσινες» μπήκαν με ενέργεια στο παιχνίδι, προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο (23-26) και παρά το μικρό προβάδισμα των Ισπανίδων στο ημίχρονο (42-40), στην επανάληψη ανέβασαν στροφές. Με εξαιρετική άμυνα, έλεγχο των ριμπάουντ και καθαρό μυαλό στην επίθεση, ανέτρεψαν την κατάσταση και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο +3 (55-58).
Στην τέταρτη περίοδο, η ομάδα έπαιξε με ωριμότητα και χαρακτήρα, περιορίζοντας τα βασικά ατού της Αβενίδα και «κλειδώνοντας» τη νίκη στο φινάλε. Με το αποτέλεσμα αυτό, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο 2-2 και πήρε ρεβάνς για την ήττα (73-92) που είχε υποστεί στην πρεμιέρα της διοργάνωσης στο ΟΑΚΑ.
Η πολυφωνία στην επίθεση και η πειθαρχία στην άμυνα έκαναν τη διαφορά για τις Ελληνίδες παίκτριες, που έδειξαν πως διαθέτουν βάθος, δυναμική και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.
Η Αβενίδα, από την άλλη, που προερχόταν από νίκη επί της Νεπτούνας, δεν βρήκε λύσεις απέναντι στο πλάνο του Παναθηναϊκού και γνώρισε την πρώτη της εντός έδρας ήττα στη φετινή διοργάνωση.
Με αυτό το αποτέλεσμα, οι «πράσινες» δείχνουν πως μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο και να διεκδικήσουν μέχρι τέλους την πρόκρισή τους. Επόμενο βήμα, η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Κλαϊπέντος Νεπτούνας στις 5 Νοεμβρίου.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Η ατάκα της χρονιάς από Αταμάν για ΣΕΦ - Η ομιλία στα αποδυτήρια
- Απάντησε στις καταγγελίες του Ολυμπιακού ο Παναθηναϊκός!
- Μπενίτεθ: "Είναι δύσκολο να το εξηγήσεις…" - Οι δηλώσεις στη συν. Τύπου
- Αταμάν: Τι απάντησε για το ενδεχόμενο μεταγραφής - Οι δηλώσεις στη συν. Τύπου
- Παναθηναϊκός: Ανακοίνωση κατά της ΕΡΤ για τη μετάδοση