Για την πρόκριση ο Παναθηναϊκός - Η ώρα και το κανάλι του αγώνα
Η δράση κορυφώνεται σε δύο γήπεδα, το «Παύλος Γιαννακόπουλος» και το «PAOK Sports Arena», όπου θα ξεκαθαρίσει ποιες ομάδες θα συνεχίσουν στα ημιτελικά του πρωταθλήματος και ποιες θα διατηρηθούν στην κορυφαία κατηγορία.
Στα πλέι οφ (θέσεις 3-6), απομένει ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά. Ο Πρωτέας Βούλας εξασφάλισε ήδη την πρόκριση με 2-0 απέναντι στον Παναθλητικό, ενώ η σειρά μεταξύ Παναθηναϊκού και Αμύντα είναι στο 1-1.
Οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους την σήμερα (19/3, 18:30), με τον Παναθηναϊκό, που τερμάτισε τρίτος στην κανονική περίοδο, να υποδέχεται τον έκτο Αμύντα.
Ο φιλοξενούμενος έκανε την έκπληξη στο πρώτο ματς, επικρατώντας 67-66 μέσα στο «Παύλος Γιαννακόπουλος», όμως οι «πράσινες» απάντησαν με επιβλητική νίκη (91-68) εκτός έδρας. Ο νικητής θα αντιμετωπίσει τον Αθηναϊκό, που περιμένει στα ημιτελικά με πλεονέκτημα έδρας, ενώ ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντί του τον Πρωτέα Βούλας.
Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από την συχνότητα της ERT SPORTS 1.
Στα πλέι άουτ (θέσεις 8-11), το τρίτο παιχνίδι θα κρίνει την παραμονή ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τις Εσπερίδες. Ο νικητής της σειράς (2-1) θα εξασφαλίσει την παρουσία του στην Α1 Γυναικών, όπως έκανε ήδη ο Ηρακλής, που ξεπέρασε το εμπόδιο του Πανσερραϊκού με 2-0. Ο ηττημένος της αναμέτρησης θα έχει μία τελευταία ευκαιρία απέναντι στον Πανσερραϊκό, με τη σωτηρία να κρίνεται στις δύο νίκες.
Στην πρώτη αναμέτρηση των πλέι άουτ, οι τελευταίες της κανονικής περιόδου Εσπερίδες πέτυχαν σπουδαίο «διπλό» (78-48) στην έδρα του όγδοου ΠΑΟΚ, αλλά οι Θεσσαλονικείς απάντησαν στο δεύτερο παιχνίδι, νικώντας 69-64 στην Καλλιθέα. Όλα θα κριθούν πλέον στο τρίτο και καθοριστικό ματς.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Κύπελλο Ελλάδας: Σε ποια φάση νοκ-άουτ μπορεί να έχουμε Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
- Καταγγελία βόμβα: «Λένε σε διαιτητές ότι ο Λιόλιος θα είναι έξω σε 10 μέρες, η κανονικότητα θα συνεχιστεί»
- Παναθηναϊκός: Με πιθανή έκπληξη η δωδεκάδα για Εφές
- Παναθηναϊκός: Ένας παίκτης που πρέπει να προβληματίσει σοβαρά τον Νίστρουπ!
- Απολογία Παπαπέτρου: «Με τα capital controls φοβήθηκα και προσπαθούσα να βγάλω όλα τα λεφτά και να τα κρατάω έξω»