Σταμολάμπρου: «Μακάρι να ήμουν η 13η παίκτρια και να συμμετείχα στο Καλλιμάρμαρο!»

Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, αποκάλυψε το παρασκήνιο της ανανέωσής της στον Παναθηναϊκό και αναφέρθηκε στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο Καλλιμάρμαρο.

Σταμολάμπρου: «Μακάρι να ήμουν η 13η παίκτρια και να συμμετείχα στο Καλλιμάρμαρο!»

Αναλυτικά όσα είπε στο TotalBasket:

Για την ανανέωση του συμβολαίου στον Παναθηναϊκό:

«Η αλήθεια είναι ότι, εντάξει δεν είναι πολύ γνωστό, η πρώτη συζήτηση που είχα κάνει με την ομάδα ήταν τον Δεκέμβρη και ανανέωσα τον Γενάρη, ασχέτως που βγήκε πολύ αργότερα.

Προφανώς αυτό που έχω ζήσει εδώ πέρα, την στήριξη που έχουμε από την διοίκηση, το ότι έχουν καλύψει όλα μου τα «θέλω» και ότι το μπάσκετ που παίζουμε, οι στόχοι που έχουμε σαν ομάδα, είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τους δικούς μου στόχους, ο ρόλος που έχω στην ομάδα, με έκαναν να πω φυσικά το «ναι» για να παραμείνω άλλα δύο χρόνια και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για αυτό».

Για τη νέα προπονήτρια του Παναθηναϊκού:

«Εντάξει, με την coach προφανώς γνωριζόμαστε μόλις ένα μήνα. Ωστόσο, αυτό που μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση, είναι ότι δουλεύουμε πάρα πολύ καλά, δουλεύουμε συνέχεια στο 100%, ενδεχομένως και πάνω από το 100% σε κάθε προπόνηση. Αυτό ζητάει από εμάς.

Θα είναι τελείως διαφορετικό το στιλ παιχνιδιού μας φέτος. Ε, προφανώς δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε όλα τα μυστικά μας! Αλλά μέχρι στιγμής, νομίζω ότι όλα πάνε κατ’ ευχήν και δουλεύουμε πραγματικά πάρα πολύ σκληρά».

Για το «Παύλος Γιαννακόπουλος»:

«Ωραία, λοιπόν το πάω ανάποδα. Θα σου απαντήσω πρώτα την δεύτερη ερώτηση. Αρχικά, δεν μπορούσαμε να λείπουμε από κάτι τόσο ιδιαίτερο και τόσο σημαντικό για τον Παναθηναϊκό, προς τιμήν του κύριου Παύλου Γιαννακόπουλου. Νομίζω ότι η κάθε μία από εμάς, θα μιλήσω για την δική μας ομάδα που βρέθηκε σε εκείνη την μαγική βραδιά, τα συναισθήματα που νιώσαμε και εμείς οι ίδιες ήταν κάτι μοναδικό.

Σίγουρα, υπήρξαν στιγμές που σκέφτηκα ότι μακάρι να ήμουνα η 13η παίκτρια που θα μπορούσα να συμμετέχω εκεί ή μακάρι να μπορούσαμε να γεμίσουμε και εμείς με 42.000 κόσμο – γεμίζουμε και εμείς της Λεωφόρο, αλλά δεν χωράει τόσο κόσμο. Ενδεχομένως, αν παίζαμε κάπου αλλού, να παίζαμε μπροστά σε 42.000 και παραπάνω κόσμο.

Όσον αφορά το πρώτο σκέλος της ερώτησης, προφανώς είναι πάρα πολύ σημαντικό για κάθε αθλητή, ο οποίος αγωνίζεται σε μία ομάδα, να νιώθει αυτή την αγάπη, αυτή την στήριξη, όχι μόνο στα καλά, τα εύκολα και τις νίκες, αλλά κυρίως στα δύσκολα, ενδεχομένως σε κάποια ήττα.

Είναι μοναδικό το συναίσθημα που νιώθεις, μπαίνοντας μέσα στην Λεωφόρο, βλέποντας το γήπεδο να είναι γεμάτο. Και δεν είναι γεμάτο για μας μόνο για τα ντέρμπι.

Γιατί, μπορεί ο κόσμος να μην το γνωρίζει αυτό, είναι γεμάτο σε κάθε ματς είτε παίζουμε με τον Ολυμπιακό είτε παίζουμε με οποιαδήποτε άλλη ομάδα είναι κατώτερα στην βαθμολογία.

Είναι μοναδικό, δύσκολα μπορώ να βρω τις λέξεις για να το περιγράψω. Σίγουρα, μας δίνει ένα παραπάνω κίνητρο να παίξουμε και να αγωνιστούμε λίγο παραπάνω για αυτόν τον κόσμο, που πολλές φορές επειδή ζούμε σε δύσκολους καιρούς, απ’ το υστέρημά του, θα έρθει να μας στηρίξει».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr