Γουόκαπ και… στις γυναίκες: Ο Ολυμπιακός πήρε ξένη παίκτρια, η ΕΟΚ πάει να την περάσει ως Ελληνίδα!

Σκάνδαλο και στο μπάσκετ γυναικών! Ο Ολυμπιακός απέκτησε τη Σέρβα αθλήτρια, Ιβάνα Ράτσα και η ΕΟΚ προτίθεται να την περάσει ως Ελληνίδα, παρότι αγωνίζεται στην εθνική ομάδα της χώρας της.

Γουόκαπ και... στις γυναίκες: Ο Ολυμπιακός πήρε ξένη παίκτρια, η ΕΟΚ πάει να την περάσει ως Ελληνίδα!

Ο Ολυμπιακός έχει βγει με μεγάλο πορτοφόλι στην αγορά και έφτασε σε συμφωνία με την 25χρονη (1,88μ.) Ιβάνα Ράτσα, η οποία είναι ενεργό στέλεχος της εθνικής Σερβίας και τελείωσε την περσινή σεζόν με 16 πόντους μέσο όρο στην ιταλική Σάσαρι.

Θεωρητικά είναι η παίκτρια που θα αντικαταστήσει τη Βίτολα, ωστόσο ο Ολυμπιακός αιτείται να τη χρησιμοποιεί ως γηγενή αθλήτρια και η ΕΟΚ όλα δείχνουν ότι έχει αποφασίσει να κάνει αποδεκτό το συγκεκριμένο αίτημα.

Παρά το γεγονός ότι η παίκτρια είναι ενεργό στέλεχος της εθνικής Σερβίας και δεν κατέχει ελληνικό διαβατήριο, η ΕΟΚ ετοιμάζεται να αλλάξει τις ισορροπίες προσθέτοντας την Ράτσα στη λίστα με τις γηγενείς αθλήτριες λόγω του γεγονότος ότι κατέχει κυπριακό διαβατήριο.

Υπενθυμίζεται ότι η διακρατική συμφωνία Ελλάδος-Κύπρου προβλέπει ότι αθλητής/αθλήτρια έχει δικαίωμα συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα ως γηγενής αν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική Κύπρου.

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι σε περίπτωση που η Επιτροπή μεταγραφών της ΕΟΚ «σκρινάρει» και δώσει δελτίο γηγενούς αθλήτριας στη Ράτσα, θα ακολουθήσουν προσφυγές στο ΑΣΕΑΔ το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει οριστικά για την τύχη της υπόθεσης.

Exit mobile version