Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό με 27-8 βολές!

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό με 27-8 βολές!

Με αποφασιστικότητα ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε ότι ο Παναθηναϊκός είχε μείνει στο Κύπελλο και πήρε τη νίκη με 74-61 σπάζοντας παράλληλα το εντός συνόρων αήττητο του «τριφυλλιού». Με 14-0 βολές ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι και τελείωσαν με 27-8!

Το ματς ήταν τελικός. Ο Ολυμπιακός έπαιζε την ύπαρξή του τη φετινή σεζόν, όντας με την πλάτη στα σχοινιά για τα καλά, με τις «ερυθρόλευκες» να βγάζουν αντίδραση και να φτάνουν στην επικράτηση, που τους δίνει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Εκεί που υπενθυμίζουμε πως δεν μετρούν οι νίκες της κανονικής περιόδου, με τις δύο ομάδες, εφόσον φτάσουν στον τελικό, να ξεκινούν από το 0-0.

Το απόλυτο unfair και από την Ελεάννα Χριστινάκη, που δεν σεβάστηκε τις αντίπαλές της και συμπαίκτριές της στην Εθνική, σουτάροντας τρίποντο την στιγμή που άπαντες είχαν σταματήσει και οι παίκτριες των δύο ομάδων έδιναν τα χέρια.

Ο Παναθηναϊκός είχε ακόμα το μυαλό του στο Κύπελλο, μπήκε στο ματς και πάλι στην τρίτη περίοδο, αλλά στη συνέχεια βρήκε τοίχο στις ασταμάτητες βολές του Ολυμπιακού. Μόλις πρώτη φετινή ήττα για την ομάδα της Ελένης Καπογιάννη, που έχει αποδείξει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να πάρει το πρωτάθλημα και με μειονέκτημα έδρας.

Τηγάνης και Τσιμπούρης έσπρωχναν τον Ολυμπιακό από το ξεκίνημα. Στο ημίχρονο οι βολές ήταν 11-0, έφτασαν στο 14-0 για να εκτελέσει τις πρώτες βολές ο Παναθηναϊκός. Όταν μάλιστα μείωσαν οι «πράσινες» στο -1, ο Τηγάνης έδωσε δυο κρίσιμα σφυρίγματα στέλνοντας αμέσως τη διαφορά στο +5. Ωστόσο η όλη εικόνα του Παναθηναϊκού αφήνει σε δεύτερη μοίρα οποιαδήποτε συζήτηση παρά την ξεκάθαρη πρόθεση των διαιτητών.

Μεγάλες πρωταγωνίστριες για τον Ολυμπιακό ήταν οι Κριστίν Βίτολα, που είχε 20 πόντους και 14 ριμπάουντ, κάνοντας double-double, και Ελεάννα Χριστινάκη επίσης με 20, έχοντας ακόμα 8 ριμπάουντ, αλλά και το unfair της αναμέτρησης. Από 9 είχαν οι Μπρουκ Ουίλιαμς και Ρεμπέκα Τόμπιν.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού, πρώτη σκόρερ ήταν η Τζάζμιν Τζόουνς, που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 14 πόντους, ούσα όμως συνολικά άστοχη με 6/17 σουτ εντός πεδιάς, με την Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου να προσθέτει άλλους 13 με 3/8 τρίποντα. Στους 10 πόντους η Τζίλιαν Αλέιν, που πέτυχε ακόμα ένα double-double με 17 ριμπάουντ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News