Κατέκτησε το τουρνουά των Μελισσίων ο Παναθηναϊκός, αποβλήθηκε η Καπογιάννη!

Κατέκτησε το τουρνουά των Μελισσίων ο Παναθηναϊκός, αποβλήθηκε η Καπογιάννη!

Το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το τουρνουά των Μελισσίων, αφού επικράτησε με 77-58 του Εύνικου στον τελικό της διοργάνωσης.

Σε ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι για 35 λεπτά οι «πράσινες» βρήκαν τις λύσεις στο τέλος για να φτάσουν στη νίκη. Κορυφαία για το «τριφύλλι» ήταν η Σταμολάμπρου με 26 πόντους.

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε δυνατά με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ σχεδόν για όλη την περίοδο. Με εύστοχο τρίποντο όμως από τη Range ο ΠΑΟ πήρε αέρα 8 πόντων για να ολοκληρωθεί η περίοδος 19-11.

Ανάλογος ήταν ο ρυθμός του αγώνα και στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου με τις αθλήτριες της Καπογιάννη να διατηρούν τον έλεγχο. Η αντεπίθεση όμως του Εύνικου με σερί 8-14 έφερε το ματς στο καλάθι (27-25). Οι «πράσινες» είχαν την απάντηση με τη Σταμολάμπρου για να κλείσει το ημίχρονο 38-34.

Με την επιστροφή στο παρκέ ο ΠΑΟ κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά στο +8 (44-36) αλλά και πάλι ο Εύνικος με δικό του σερί πλησίασε στον πόντο (47-46) στο 27’. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση και έχτισε εκ νέου διαφορά 8 πόντων (54-46) όμως η περίοδος βρήκε τις δύο ομάδες μια ανάσα μακριά (54-52).

Με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου οι διαιτητές απέβαλλαν την κόουτς Καπογιάννη με δύο τεχνικές ποινές και τη θέση της στον πάγκο ανέλαβε ο κόουτς Σουλιώτης. Ο Εύνικος ισοφάρισε σε 54-54 αλλά οι «πράσινες» ανέβασαν την απόδοσή τους και με σερί 23-6 σε αυτό το δεκάλεπτο διαμόρφωσαν το τελικό 77-58.

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 38-34, 54-52, 77-58.

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Σταμολάμπρου 26 (1), Κωτούλα 6 (1), Παυλοπούλου 2, Καμπάκα, Cvitkovic 13, Μπάτσιου, Πατσιατζή, Αλεξανδρή 10, Range 10 (2),Θεοδωρομανωλάκη 2, Χαιριστανίδου 8

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News